Категорія
Новини
Дата

У Авакова пройшли обшуки у справі катастрофи гелікоптера в Броварах

СБУ та ДБР провели обшуки у колишнього очільника МВС Арсена Авакова у справі катастрофи гелікоптера ДСНС у Броварах. Слідчі дії стосуються закупівлі французьких гелікоптерів Airbus, сказав Аваков у коментарі УП.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За словами ексміністра, у нього відбулися обшуки, які стосувалися контрактів шестирічної давнини щодо гвинтокрилів Airbus. 
  • «Певна річ – нічого. Контракти ж затверджувалися урядом і парламентом. Коректно вели, хоч і безглуздо. Формально відпрацювали версію», – зазначив Аваков.

Контекст

У 2018 році уряди України та Франції підписали угоду на €552 млн щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту. За умовами угоди, французька сторона у два етапи мала поставити в Україну спочатку 37 вертольотів компанії Airbus, а потім ще 18. З них 21 гелікоптер моделі Н225 – гвинтокрили, які мають вантажопідйомність понад 10 т.

Центр транспортних стратегій зазначав, що з 55 французьких вертольотів, призначених для закупівлі для українського Міністерства внутрішніх справ, 21 гелікоптер уже був у користуванні.

18 січня унаслідок падіння гвинтокрила Airbus H225 у Броварах загинуло вище керівництво МВС: міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євген Єнін, держсекретар МВС Юрій Лубкович.

Після проведення ідентифікації, на місці падіння вертольоту виявлено 14 загиблих осіб, з них 1 дитина та 9 осіб, які перебували на борту.Травмовано 25 осіб (з них 11 дітей), яких госпіталізовано до лікарень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні