фото: Броварське районне управління поліції
Категорія
Новини
Дата

Внаслідок падіння гвинтокрила в Броварах загинуло керівництво МВС. Загалом відомо про 14 загиблих, серед них одна дитина (Оновлюється)

фото: Броварське районне управління поліції

У результаті падіння гвинтокрила Super Puma в Броварах загинуло вище керівництво Міністерства внутрішніх справ України. На 15:45 ДСНС повідомила про 14 загиблих, серед яких одна дитина. Президент Володимир Зеленський заявив, що ця трагедія є результатом війни, а не нещасним випадком.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У місті Бровари Київської області вранці 18 січня впав гвинтокрил. Це сталося поруч із дитячим садком та житловим будинком. Під час трагедії у садку перебували діти та співробітники закладу. Наразі всіх евакуювали. Є постраждалі, повідомив голова ОВА Олексій Кулеба.
  • «Вранці 18 січня в Броварах розбився гвинтокрил ДСНС. Унаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС», — повідомив керівник Нацполіції Ігор Клименко у Facebook.
  • Усього наразі відомо про 16 загиблих, серед яких двоє дітей. Із них девʼять перебували на борту гвинтокрила. 22 потерпілих перебувають у лікарні, з яких 10 дітей.
  • На місці працюють усі профільні та спеціалізовані служби. Триває огляд місця події.
  • Виходячи з допису Ігора Клименка, серед загиблих – міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович.
  • 10:31. Кількість жертв унаслідок падіння гвинтокрила в Броварах зросла до 18, повідомив Кулеба. Серед загиблих – троє дітей. Поранення отримали 29 осіб, серед яких 15 дітей.
  • Магнолія-ТВ публікує фото з місця трагедії (18+).
Внаслідок падіння гвинтокрила в Броварах загинуло керівництво МВС. Загалом відомо про 14 загиблих, серед них одна дитина (Оновлюється) /Фото 1
Внаслідок падіння гвинтокрила в Броварах загинуло керівництво МВС. Загалом відомо про 14 загиблих, серед них одна дитина (Оновлюється) /Фото 2
Внаслідок падіння гвинтокрила в Броварах загинуло керівництво МВС. Загалом відомо про 14 загиблих, серед них одна дитина (Оновлюється) /Фото 3
Внаслідок падіння гвинтокрила в Броварах загинуло керівництво МВС. Загалом відомо про 14 загиблих, серед них одна дитина (Оновлюється) /Фото 4
Попередній слайд
Наступний слайд
  • «Причини трагедії встановлюють слідчі. Чи була це диверсія, несправність техніки, порушення правил безпеки польотів, ми скоро дізнаємося», – повідомив радник міністра Антон Геращенко.
  • Фото зруйнованого дитячого садка в Броварах опублікував народний депутат Олексій Гончаренко.
Внаслідок падіння гвинтокрила в Броварах загинуло керівництво МВС. Загалом відомо про 14 загиблих, серед них одна дитина (Оновлюється) /Фото 5
  • Офіс генпрокурора розглядає всі можливі версії аварії гвинтокрила, повідомив генпрокурор Андрій Костин. «Зараз на місці трагедії працюють слідчі та експерти. Проводяться невідкладні слідчі дії. Натепер ми розглядаємо всі можливі версії аварії гвинтокрила. Досудове розслідування доручено слідчим СБУ. Справа знаходиться під моїм особистим контролем», – зазначив генпрокурор.
  • Керівництво МВС летіло гвинтокрилом Super Puma. Розслідування причин займе щонайменше кілька тижнів, повідомив в ефірі національного телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.
  • На борту гвинтокрила перебувало девʼять осіб, всі вони загинули. Інші загиблі – діти та дорослі, які перебували в дитсадку, повідомив представник ОП на брифінгу на місці трагедії в Броварах.
  • Відео перших хвилин після трагедії (18+)
  • За словами заступника голови ОП Кирила Тимошенка, керівництво МВС прямувало гвинтокрилом у відрядження в одну з «гарячих» точок.
  • В Офісі президента просять свідків події в Броварах оперативно звернутися в поліцію. «Це допоможе в з‘ясуванні обставин трагедії», – зазначив Тимошенко.
  • 11:45. Офіційна інформація від ДСНС. 18 січня о 08:20 у м. Бровари Київської області внаслідок падіння вертольоту ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) сталося пошкодження будівлі ДНЗ з послідуючим загоранням, вікна в чотирнадцятиповерховому житловому будинку та трьох легкових автомобілів. О 09:06 пожежу в будівлі локалізовано на площі 500 м кв, а о 09:28 – ліквідовано. На борту перебувало девʼять людей: шість чоловік оперативної групи МВС, включно із керівництвом МВС, а також три члена екіпажу ДСНС.
  • За даними ДСНС, внаслідок надзвичайної ситуації станом на 11 годину загинуло 15 людей, з них три дитини. Травмовано 25 осіб (з них 15 дорослих та 10 дітей), яких госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється).
  • У Броварах на місці трагедії триває рятувальна операція. Проходить розбір завалів, повідомив голова Київської ОВА Кулеба.
  • Реакція президента Володимира Зеленського на трагедію в Броварах. «Доручив Службі безпеки України у взаємодії з Національною поліцією України й іншими уповноваженими органами зʼясувати всі обставини того, що сталося. На місці трагедії працюють усі служби. Мої співчуття всім рідним і близьким загиблих! Денис, Євген, Юрій, команда МВС… справжні патріоти України. Світла памʼять! Світла памʼять усім, чиї життя забрав цей чорний ранок!», – йдеться у заяві президента.
  • У ліцеї №10 Броварів організовано оперативний штаб, повідомив голова Київської ОВА Кулеба. До нього можуть звернутися всі, хто потребує допомоги. Тут працюють медики, психологи, представники поліції, ДСНС, волонтери, всі екстрені служби. Людям надається необхідна допомога. У штабі можна отримати оперативну інформацію.
  • За уточненими даними, внаслідок падіння гелікоптера в Броварах загинули 16 людей, зокрема троє дітей, повідомила речниця Нацполіції Марʼяна Рева в ефірі національного телемарафону. За даними Офісу президента, шпиталізовано 30 людей, серед них 12 дітей.
  • СБУ розпочала провадження щодо падіння гелікоптера у Броварах. Розглядається декілька версій: порушення правил польоту; технічна несправність гелікоптера; умисні дії щодо знищення транспортного засобу.
  • Після загибелі в авіакатастрофі міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського його обовʼязки тимчасово виконуватиме один із заступників. Хто саме – Верховна Рада визначить на позачерговому засіданні, яке пройде, сьогодні, 18 січня, повідомив голова профільного комітету Сергій Іонушас в ефірі національного телемарафону.
  • Начальник поліції у Харківській області Володимир Тимошко сьогодні мав зустрітися з головою МВС Денисом Монастирським. Про це він повідомив на сторінці у фейсбук. «Неможливо передати словами, неможливо просто повірити! Непоправима втрата!» – написав Тимошко.
  • За даними ДСНС, на 14:00 виявлено 17 загиблих осіб, з них чотири дитини та девʼять осіб, які перебували на борту гвинтокрила. Травмовано 25 осіб (з них 11 дітей), яких госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється). Тривають пошуково-рятувальні роботи підрозділами ДСНС у будівлі ДНЗ, доля одної дитини залишається невідомою. 
  • В МВС опублікували список загиблих в авіакатастрофі у Броварах: міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перший заступник міністра Євген Єнін; держсекретар МВС Юрій Лубкович; Олександр Василенко, член екіпажу; Костянтин Коваленко, член екіпажу; Іван Касьянов, член екіпажу; Тетяна Шутяк, помічниця голови МВС; Михайло Павлушко, керівник охорони міністра; Микола Анацький, фотограф.
  • Обовʼязки міністра внутрішніх справ України виконуватиме голова Національної поліції Ігор Клименко, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.
  • Станом на 15:45 у Броварах пошуково-рятувальні роботи завершено. За даними ДСНС, всього загинуло 14 осіб, з них одна дитина, травмовано 25 осіб, з них 11 дітей.
  • Шмигаль звернувся до громадськості з закликом утриматися від передчасних висновків і спекуляцій до завершення розслідування аварії вертольота у Броварах. «На позачерговому засіданні Уряд доручив у рамках Державної комісії ТЕБ і НС утворити спеціальну робочу групу, яка візьме на контроль розслідування трагедії в Броварах», – сказав він.
  • «На сьогодні наше основне завдання – це продовження тієї лінії та тієї політики МВС, яку розпочав і успішно впроваджував міністр Монастирський…Перше, що ми маємо зробити, – це забезпечити стабільну роботу всіх органів та підрозділів МВС», — заявив в.о. міністра внутрішніх справ Клименко в ефірі національного телемарафону.
  • У Броварській громаді оголосили триденну жалобу, повідомив мер Броварів Ігор Сапожко.
  • Частину постраждалих унаслідок аварії гелікоптера в Броварах, які були госпіталізовані до київського опікового центру і перебувають у важкому стані, доправлять на лікування за кордон, заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі телемарафону.
  • Президент України Володимир Зеленський вважає, що падіння вертольота у Броварах є наслідком війни. «Я вважаю – через той досвід війни, який є сьогодні в мене і в нашого суспільства: це не нещасний випадок, це війна. Війна просто не лише на полі бою. Війна має кілька напрямів. Немає більше нещасних випадків, усе це – результат війни», – сказав він, відповідаючи на запитання після свого виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, пише «Інтерфакс-Україна».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні