Категорія
Новини
Дата

У Білому домі закликали Україну не зволікати з контрнаступом – Politico

Адміністрація президента США Джо Байдена закликає команду президента України Володимира Зеленського «закріпити успіхи», яких українська армія досягла на фронті, і не зволікати з контрнаступом, пише Politico з посиланням на джерела.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Україні рекомендують готуватися до контрнаступу зараз, поки озброєння зі США та Європи надходить без перешкод. Як зазначає видання, в адміністрації Байдена стурбовані можливим обмеженням підтримки з боку європейських країн.
  • Надання допомоги Україні, як і раніше, підтримують конгресмени від обох партій, пише Politico. Але деякі чиновники з адміністрації Байдена побоюються, що в майбутньому відправляти військову допомогу Україні стане складніше через зростання опору в Палаті представників, де більшість у республіканців, зазначає видання.
  • Білий дім також рекомендував Києву не зволікати з контрнаступом на тлі поїздки президента Байдена до Польщі, яка відбудеться 20 лютого.

Контекст

Низка американських чиновників, які відвідали Україну останнім часом, заявили Києву, що, попри обіцянки підтримувати Україну «стільки, скільки потрібно», Вашингтон розраховує на більш ефективне використання вже наданої допомоги, зазначали раніше джерела The Washington Post

Також зазначається, що американські чиновники повідомили українській владі, що настав вирішальний момент, щоб змінити траєкторію війни та досягти значних успіхів на полі бою.

В адміністрації Байдена вважають, що критичний момент настане вже цієї весни, коли, як очікується, Росія розпочне наступ, а Україна – контрнаступ, намагаючись повернути втрачені території.

Під час візиту до Польщі 20 лютого Байден планує зустрітися з польським президентом Анджеєм Дудою та лідерами НАТО, а також наголосить на необхідності продовження підтримки Києва. За даними польських ЗМІ, також вірогідна зустріч Байдена з Зеленським.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні