Категорія
Новини
Дата

У Держдумі за «приєднання» до РФ захоплених територій України проголосували більше депутатів, ніж було на засіданні

Депутати Держдуми РФ ратифікували так звані договори про «прийняття до складу Російської Федерації» захоплених Росією частин Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України. За «приєднання» проголосувало більше депутатів, ніж було на засіданні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Усі чотири «законопроєкти», внесені до парламенту російським диктатором Путіним, були ухвалені депутатами одноголосно, пише Медуза.
  • Після цього парламентарі розглянули федеральні конституційні закони про «прийняття складу РФ» чотирьох нових субʼєктів. Усі вони також були схвалені одноголосно.
  • Голосування проводилося чотири рази – по кожній території окремо. При цьому щоразу, судячи з табло Держдуми, за ратифікацію договору проголосувала різна кількість депутатів, хоча не було подано жодного голосу «проти» і ні одного «утримався».
  • Спікер Держдуми Вʼячеслав Володін пояснив розбіжність у цифрах тих, хто голосував «технічним збоєм». 
  • Крім того, як звернуло увагу «Агентство», за «приєднання» у всіх випадках проголосувало більше депутатів, ніж було на засіданні. За даними попередньої реєстрації, всього до Держдуми 3 жовтня прийшли 408 депутатів.

Контекст

23-27 вересня окупанти поспішно провели фіктивні «референдуми» про входження окупованих територій півдня та сходу України до складу Росії. Одна з головних причин таких екстрених рішень – успішний контрнаступ українських військ у Харківській області. В офісі президента України це назвали «наївним шантажем» і повʼязали зі «страхом розгрому» російської армії.

За результатами псевдореферендумів у Донецькій області нібито 99,23% підтримки обʼєднання з РФ, у Луганській – 98,42%, у Херсонській – 87,05%, у Запорізькій – 93,11%.

На Заході заявили, що не визнають підсумки «референдумів». Україна наголосила, що «референдуми» не не вплинуть на заходи щодо звільнення окупованих територій.

«Договори» про утворення нових субʼєктів РФ підписали 30 вересня у Кремлі Путін та ватажки терористів на окупованих територіях. Потім у рамках процедури формальної анексії Конституційний суд РФ перевірив на конституційність ці договори, визнавши їх такими, що відповідають Основному закону РФ.

Після схвалення Держдумою договори має схвалити Рада Федерації та остаточно завізувати Путін.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні