Категорія
Новини
Дата

У «Дії» зʼявилася нова облігація. «Сімферополь» складе конкуренцію «Ялті» та «Севастополю»

У «Дії» зʼявилася облігація – «Сімферополь» з відсотковою ставкою 19,5%, повідомила пресслужба Мінцифри та віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 9 червня. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Облігація «Сімферополь» має ставку 19,5% та дату виплати 15 січня 2025 року. 
  • «Кожного дня Сили оборони працюють, щоб українці якнайшвидше поїхали до вільного Криму. Допомагайте військовим, купуючи облігації в «Дії», – прокоментував новину Федоров.
  • Крім «Сімферополя», доступні «Ялта», «Севастополь», «Донецьк» і «Маріуполь», нагадав він.
  • Щоб придбати облігацію «Сімферополь» потрібно: зайти у «Дію»; на головному екрані обрати «Військові облігації»; вибрати облігацію, партнера й кількість; підписати та оплатити будь-якою карткою; облігація протягом трьох днів з’явиться поруч із документами.
  • «Кожна облігація відображається в «Дії» як документ і є персональним нагадуванням про внесок у допомогу державі та Силам оборони. Дякую кожному за підтримку України», – зазначив Федоров.

Контекст

Після початку великої війни Мінфін розпочав випуск військових облігацій. З жовтня 2022 року військові облігації можна придбати через «Дію». Вартість облігації – від 900 грн, обмежень на кількість немає. 

Облігації в «Дії» мають назви українських міст – Ялта, Севастополь, Донецьк, Маріуполь, Мелітополь, Енергодар, Луганськ, Горлівка, Бердянськ, які наразі тимчасово окуповані Росією.

За даними Мінцифри, користувачі «Дії» придбали облігацій на понад 1 млрд грн і вже отримали 6,6 млн грн виплат. Ще мільйони гривень українці одержать після закінчення терміну вкладу. Найпопулярнішою облігацією серед українців є Донецьк, яку купили 220 000 разів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні