Категорія
Новини
Дата

У «Дії» зʼявилася нова облігація. «Сімферополь» складе конкуренцію «Ялті» та «Севастополю»

1 хв читання

У «Дії» зʼявилася облігація – «Сімферополь» з відсотковою ставкою 19,5%, повідомила пресслужба Мінцифри та віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 9 червня. 

Ключові факти

  • Облігація «Сімферополь» має ставку 19,5% та дату виплати 15 січня 2025 року. 
  • «Кожного дня Сили оборони працюють, щоб українці якнайшвидше поїхали до вільного Криму. Допомагайте військовим, купуючи облігації в «Дії», – прокоментував новину Федоров.
  • Крім «Сімферополя», доступні «Ялта», «Севастополь», «Донецьк» і «Маріуполь», нагадав він.
  • Щоб придбати облігацію «Сімферополь» потрібно: зайти у «Дію»; на головному екрані обрати «Військові облігації»; вибрати облігацію, партнера й кількість; підписати та оплатити будь-якою карткою; облігація протягом трьох днів з’явиться поруч із документами.
  • «Кожна облігація відображається в «Дії» як документ і є персональним нагадуванням про внесок у допомогу державі та Силам оборони. Дякую кожному за підтримку України», – зазначив Федоров.

Контекст

Після початку великої війни Мінфін розпочав випуск військових облігацій. З жовтня 2022 року військові облігації можна придбати через «Дію». Вартість облігації – від 900 грн, обмежень на кількість немає. 

Облігації в «Дії» мають назви українських міст – Ялта, Севастополь, Донецьк, Маріуполь, Мелітополь, Енергодар, Луганськ, Горлівка, Бердянськ, які наразі тимчасово окуповані Росією.

За даними Мінцифри, користувачі «Дії» придбали облігацій на понад 1 млрд грн і вже отримали 6,6 млн грн виплат. Ще мільйони гривень українці одержать після закінчення терміну вкладу. Найпопулярнішою облігацією серед українців є Донецьк, яку купили 220 000 разів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні