Категорія
Новини
Дата

У «Дії» зʼявилися нові облігації «Бахчисарай» і «Макіївка»

У застосунку «Дія» стали доступні облігації під назвою «Бахчисарай» і «Макіївка», повідомляє Міністерство цифрової трансформації. Загалом українці вже придбали через додаток понад 4 млн облігацій.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У додатку відтепер можна придбати облігації «Бахчисарай» зі ставкою від 17%, дата виплати – 28 січня 2026 року.
  • Для облігацій «Макіївка» ставка встановлена від 16%, дата виплати – 12 березня 2025-го.
  • Щоб придбати облігації, треба зайти у «Дію», натиснути на головному екрані «Військові облігації», обрати потрібну облігацію, партнера та кількість. Після цього необхідно її оплатити, і протягом трьох днів облігація з’явиться в застосунку.
  • За словами віцепремʼєра з інновацій – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, українці вже придбали через «Дію» понад 4 млн облігацій і заробили на цьому більш ніж 94 млн грн. 

Контекст

Після початку великої війни Мінфін розпочав випуск військових облігацій. З жовтня 2022 року військові облігації можна придбати через «Дію». Вартість облігації – від 900 грн, обмежень на кількість немає. 

Облігації в «Дії» мають назви українських міст, які наразі тимчасово окуповані Росією – «Ялта», «Севастополь», «Донецьк», «Маріуполь», «Мелітополь», «Енергодар», «Луганськ», «Горлівка», «Бердянськ» та інші. У січні у застосунку стали доступні ще чотири нові військові облігації – «Залізний Порт», «Асканія Нова», «Джанкой» і «Керч».

Крім «Дії», військові облігації можна купити у банків – первинних дилерів і ліцензованих брокерів. Номінальна вартість однієї облігації – 1000 грн/$1000/€1000.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні