Мінфін розмістив військові облігації на 20,7 млрд грн /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Мінфін розмістив військові облігації на 20,7 млрд грн

Getty Images

У вівторок, 26 грудня, Міністерство фінансів залучило 20,7 млрд грн (в еквіваленті) від розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), йдеться у повідомленні пресслужби.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Проведення розміщень відбулося 26 грудня через ЕТС (Bloomberg).
  • За результатами проведення розміщень облігацій внутрішньої державної позики до державного бюджету залучено 20,68 млрд грн (за курсом НБУ).
  • Пресслужба Мінфіну зазначає, що купівля військових облігацій сприяє перемозі над Росією. «Кожна інвестована на облігації гривня підтримує нашу армію та фінансову стабільність країни», – сказано у повідомленні.

Контекст

Військові облігації – інструмент підтримки держбюджету, доступний для громадян, бізнесу та іноземних інвесторів. Гроші інвесторів підтримують ЗСУ й забезпечують військових зброєю, набоями, технікою, харчуванням і медикаментами.

Аукціони з продажу військових ОВДП проводяться щовівторка.

Наприкінці березня НБУ дозволив нерезидентам виводити за кордон доходи, отримані від інвестицій в ОВДП. Йдеться про відсотки, отримані після 1 квітня 2023 року. За оцінками НБУ, обсяг відповідних коштів може становити близько $120 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні