Центробанк Казахстану оголосив про призупинення роботи банків, обмінників та мікрофінансових організацій /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Центробанк Казахстану оголосив про призупинення роботи банків, обмінників та мікрофінансових організацій

Getty Images

Усі фінансові організації у Казахстані призупинили роботу, заявив у четвер офіційний представник Національного банку республіки Олжас Рамазанов.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • У центробанку країни назвали причини призупинення роботи банків та фінустанов: проведення так званої «контртерористичної операції» силовиками; тимчасові збої у роботі Інтернету; захист здоровʼя та життя працівників фінансових організацій та їх клієнтів.
  • Не працюватимуть банки другого рівня, обмінники, брокери, мікрофінансові організації, KASE та інші, повідомляє Tengrinews.kz.
  • На фоні протестів акції казахстанських банків Kaspi Bank і Halyk Bank впали в середу на 25,1% і 17,7% відповідно на Лондонській фондовій біржі.
  • Котирування найбільшого у світі виробника урану Kazatomprom із Казахстану впали на 9,85%. На біржі Казахстану Казатомпром втратила 6,96% капіталізації. Як свідчать дані торгів Казахстанської фондової біржі протести також вдарили по котируванням оператора стільникового звʼязку в Казахстані Kcell (-3,62%), Народного банку (-3,27%), підприємства з виробництва кондитерських виробів «Баян Сулу» (-2,83).

Контекст

Ситуація у Казахстані загострилася 2 січня, коли у місті Жанаозені розпочалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Вони швидко переросли у масові протести по всій країні з економічними та політичними вимогами. Як повідомляє телеграм-канал Vласть про головне, в центрі Алмати деякі банкомати підірвані, розграбовані багато закладів і магазинів, включаючи ЦУМ і магазин зброї Korgan.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні