Категорія
Новини
Дата

У Харкові окупанти обстріляли з «Градів» науковий центр, де знаходиться ядерна установка. Її руйнування могло призвести до екологічної катастрофи

У Харкові російські війська обстріляли Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут», де знаходиться дослідна ядерна установка. Про це повідомляє Управління СБУ в Харківській області.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Ворог обстріляв інститут з реактивних систем залпового вогню «Град», йдеться у повідомленні.
  • У інституті знаходиться дослідна ядерна установка «Джерело нейтронів», в активну зону якої завантажено 37 паливних ядерних елементів.
  • Руйнування установки та сховищ ядерних матеріалів могло призвести до масштабної екологічної катастрофи.

Контекст

Російські окупанти продовжують наносити точкові удари по ядерних об’єктах України.

4 березня російські війська почали обстрілювати Запорізьку атомну електростанцію і захопили її. Станом на 10:00 4 березня рівень радіації нормальний, повідомив Центр громадського здоровʼя. Йодова профілактика не потрібна.

Через обстріл президент Зеленський поспілкувався з президентом США Джо Байденом і премʼєрміністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Останній пообіцяв найближчим часом скликати Раду Безпеки ООН.

МАГАТЕ вирішило запустити у режимі цілодобової роботи Центр інцидентів та надзвичайних ситуацій через пожежу на Запорізькій АЕС.

24 лютого Росія напала на Україну. Російські війська порушують всі визнані правила ведення бойових дій, розстрілюючи мирне населення та атакуючи цивільну інфраструктуру. Українські міста зруйновані, від артилерійських та авіаударів постраждали цілі райони, деякі населені пункти майже не підлягають відновленню.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні