Категорія
Новини
Дата

Енергоблоки Запорізької АЕС не пошкоджені, викиду радіації немає – МАГАТЕ

Обстріли в ніч на 4 лютого не пошкодили шість реакторів Запорізької атомної електростанції, повідомив генеральний директор Міжнародної агенції з ядерної енергії Рафаель Маріо Россі. Викиду радіації не було, а системи моніторингу рівня радіації повністю функціонують.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Усі системи безпеки Запорізької АЕС повністю функціонують.
  • Україна повідомила МАГАТЕ, що ситуація складна. Наразі неможливо проникнути на територію АЕС та перевірити всі системи безпеки на місці.
  • Перший енергоблок АЕС зупинений на технічне обслуговування. Другий та третій контрольовано вимкнули, четвертий блок працює на 60% потужності. Пʼятий та шостий знаходяться у «резервному» режимі, коли працюють на низьких потужностях.
  • Двоє людей з персоналу станції поранені. МАГАТЕ повідомляє, що поранені не належать до операторів енергоблоків або технічного персоналу. Це частина охорони станції.

Контекст

4 лютого російські війська почали обстрілювати Запорізьку атомну електростанцію і захопили її. Станом на 10:00 4 лютого рівень радіації нормальний, повідомив Центр громадського здоровʼя. Йодова профілактика не потрібна.

Через обстріл президент Зеленський поспілкувався з президентом США Джо Байденом і премʼєр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Останній пообіцяв найближчим часом скликати Раду Безпеки ООН.

На тлі новини про пожежу на Запорізькій атомній станції вартість біткоїна знизилася до $41 093, повідомляє Bloomberg. Азійські фондові ринки впали до 16-місячного мінімуму після повідомлення про пожежу на Запорізькій АЕС.

МАГАТЕ вирішило запустити у режимі цілодобової роботи Центр інцидентів та надзвичайних ситуацій через пожежу на Запорізькій АЕС.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні