Категорія
Новини
Дата

У Китаї новий спалах COVID. На карантин пішли 17 млн осіб та фабрика iPhone

1 хв читання

У неділю, 13 березня, міська влада китайського Шеньчженю повідомила про 60 нових випадків COVID-19, пише Nikkei. Через це агломерацію із населенням у 17 млн жителів відправили на тижневий карантин та тестування. Який ефект це має для світу.

Ключові факти

  • Шеньчжень закрили на карантин – усі бізнеси, що не виконують першочергово необхідних функцій, закрили. Також не працює громадський транспорт. 17 мільйонів жителів протестують.
  • Шеньчжень – ключова локація для світових виробників електроніки, тут розташована одна із найпотужніших фабрик компанії Foxconn. Компанія збирає 70% усіх iPhone. Також у місті розташовані штаб-квартири виробників Huawei, DJI та Oppo, технологічного гіганту Tencent. Усі вони підуть на вимушений карантин як мінімум до 20 березня.
  • Apple дуже залежна від Foxconn, але цього разу може уникнути проблем, пише Bloomberg. Поки що від спалаху не постраждали основні виробничі потужності Foxconn у місті Чженчжоу. Також допомогти може менший попит на електроніку у першому кварталі – зазвичай ажіотаж приходиться на період зимових свят.

Контекст

Це не єдина точка спалаху у Китаї. Крім Шеньчженю, 64 нових випадки COVID-19 також зареєстрували у Шанхаї. Всього ж країна з населенням понад 1,4 млрд чоловік зареєструвала 3400 нових випадків. Це вдвоє більше середніх показників за останні місяці.

З початку пандемії в Китаї було зареєстровано 739 725 підтвердженних випадків захворювання та 8629 смертей. Рівень вакцинації населення становить 88,3%, повідомляє мапа Універститу Джона Гопкінса.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні