Категорія
Новини
Дата

У Китаї новий спалах COVID. На карантин пішли 17 млн осіб та фабрика iPhone

У неділю, 13 березня, міська влада китайського Шеньчженю повідомила про 60 нових випадків COVID-19, пише Nikkei. Через це агломерацію із населенням у 17 млн жителів відправили на тижневий карантин та тестування. Який ефект це має для світу.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Шеньчжень закрили на карантин – усі бізнеси, що не виконують першочергово необхідних функцій, закрили. Також не працює громадський транспорт. 17 мільйонів жителів протестують.
  • Шеньчжень – ключова локація для світових виробників електроніки, тут розташована одна із найпотужніших фабрик компанії Foxconn. Компанія збирає 70% усіх iPhone. Також у місті розташовані штаб-квартири виробників Huawei, DJI та Oppo, технологічного гіганту Tencent. Усі вони підуть на вимушений карантин як мінімум до 20 березня.
  • Apple дуже залежна від Foxconn, але цього разу може уникнути проблем, пише Bloomberg. Поки що від спалаху не постраждали основні виробничі потужності Foxconn у місті Чженчжоу. Також допомогти може менший попит на електроніку у першому кварталі – зазвичай ажіотаж приходиться на період зимових свят.

Контекст

Це не єдина точка спалаху у Китаї. Крім Шеньчженю, 64 нових випадки COVID-19 також зареєстрували у Шанхаї. Всього ж країна з населенням понад 1,4 млрд чоловік зареєструвала 3400 нових випадків. Це вдвоє більше середніх показників за останні місяці.

З початку пандемії в Китаї було зареєстровано 739 725 підтвердженних випадків захворювання та 8629 смертей. Рівень вакцинації населення становить 88,3%, повідомляє мапа Універститу Джона Гопкінса.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні