Категорія
Новини
Дата

У Лугано ухвалили підсумкову декларацію Конференції щодо відновлення України. Проєкт плану визнали рамковим документом

У швейцарському Лугано ухвалена підсумкова декларація Конференції, в якій глави держав та урядів, міністри й високі представники зобов’язались підтримувати Україну на її шляху до відновлення. Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Проєкт плану відновлення та розвитку під керівництвом України було визнано основним рамковим документом, що задає напрямок процесу відновлення, йдеться у повідомленні Кабміну.
  • Крім того, всі високоповажні учасники Конференції підтримали створення координаційної платформи між урядом України та всіма двосторонніми та багатосторонніми партнерами, організаціями та міжнародними фінансовими організаціями для підготовки та реалізації плану.
  • Робота над імплементацією плану відновлення розпочнеться вже сьогодні — під час круглого столу, повідомив Шмигаль.
  • Основою декларації є сім принципів Лугано, які визначають критерії та методи відновлення. Учасники Конференції затвердили наступні принципи: 1) партнерство (Україна буде очолювати процес відновлення втілювати його разом з міжнародними партнерами); 2) спрямованість на реформи; 3) прозорість, підзвітність, верховенство права; 4) демократична участь; 5) залучення багатьох стейкхолдерів; 6) гендерна рівність та інклюзія; 7) сталий розвиток.

Контекст

Український уряд 4 липня у швейцарському Лугано представив план відбудови України United 24, над яким останні два місяці Кабмін та Офіс президента працювали у рамках Національної ради відновлення. План являє собою набір документів, які описуть майже всі ключові сфери та галузі української економіки. Орієнтовна вартість його втілення – $750 млрд до 2032 року.

Європейський інвестиційний банк на конференції з відновлення України запропонував створити новий інструмент – трастовий фонд ЄС – Україна Gateway (GTF). Ідеться про додатковий інструмент для відновлення критичної інфраструктури в Україні. «За допомогою трастового фонду ЄІБ сподівається надати допомогу в тих напрямах, де це найнеобхідніше», – сказала віцепрезидентка банку Тереза Червінська.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні