Категорія
Новини
Дата

У мережі шириться інформація про хвилю скорочень та ймовірний продаж IT-компанії Avenga. Менеджмент все спростовує

У міжнародній IT-компанії Avenga заперечують інформацію про масові скорочення співробітників. Наразі у компанії працює 4000 людей. Про це Forbes повідомили в пресслужбі компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «В Avenga триває чергова хвиля скорочень. На цей раз під звільнення потрапили близько 100 людей», – йдеться в дописі, який поширили адміністратори Telegram-каналу «Підслухано в IT» 16 жовтня 2023-го близько 12:30.
  • Анонімний автор стверджує, що Avenga ввела політику скорочень та оптимізацій, начебто готуючись до продажу, і «намагається вдавати фінансово здорову організацію на фоні повної відсутності нових продажів та скорочень від замовників».
  • У самій компанії чутки спростовують. Скорочення в Avenga мали місце, зважаючи на ситуацію на ринку, йдеться у коментарі Forbes. З початку 2022 року компанія звільнила близько 100 працівників. «Ні про яку «нову хвилю» скорочень не йдеться», – йдеться у коментарі компанії.
  • Чутки про продаж компанії в Avenga також спростовують. Офіційно продаж компанії станом на середину жовтня 2023-го не передбачається. «Не було жодних внутрішніх комунікацій, щодо цього питання», – йдеться у повідомленні.
  • Загалом в Avenga працює близько 4000 співробітників. 1200 з них – в Україні. 5% українського офісу компанія тримає «на бенчі» без забезпечення роботою, повідомили в її пресслужбі.
  • Причина скорочень – відсутність проєктів для співробітників. «Якщо у нас немає можливості забезпечити людей проєктами, ми змушені приймати рішення про їх звільнення», – зазначається в коментарі.

Контекст

Створена у 2019-му Avenga – результат численних поглинань. У 2017-році 10-річного польського аутсорсера IT Kontrakt викупили польський фонд Cornerstone Partners та американський Oaktree Capital Management. 

Інвестиції під їхнім управлінням наразі підтримують діяльність Avenga. За два роки до IT Kontrakt приєднали українську ІТ-компанію Core Value, польську Solidbrain та німецьку Sevenva. У фокусі Avenga – складні ІТ-проєкти та цифрова трансформація корпоративного сегмента.

У листопаді 2021-го компанія поглинула українського аутсорсера Perfectial. Суму угоди її учасники не розкривали. Керуючий партнер AVentures Capital Євген Сисоєв оцінював поглинання у $20-25 млн.

Роком пізніше, у листопаді 2022-го Avenga купила аргентинського аутсорсера IncluIT. Мета поглинання – розширення присутності на латиноамериканському ринку та наявність центрів розробки ближче до клієнтів у США. Штат об’єднаної компанії мав зрости до близько 4 300 спеціалістів. Угода, за даними двох джерел Forbes на українському ринку могла коштувати від $30 млн і вище.

На жовтень 2023-го Avenga продовжує найм, стверджує пресслужба. На офіційному сайті компанії у розділі «кар’єра» доступно вісім вакансій в Україні. Серед них – дизайнери, інженери та архітектори.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні