Категорія
Новини
Дата

IT-компанія Avenga купує аргентинського аутсорсера і готує експансію в Латинську Америку. На компанію в Україні працює 1400 спеціалістів

Avenga має центри розробки в Україні, Німеччині, Польщі й Малайзії. Після об’єднання із IncluIT команда розшириться до 4300 спеціалістів

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Міжнародна IT-компанія Avenga придбала 28-річного аргентинського аутсорсера IncluIT зі штаб-квартирою у Кордові та офісами розробки в Латинській Америці. Про це Forbes повідомили в пресслужбі Avenga.
  • Глобальний штат Avenga – 3500 спеціалістів, 1400 з них – в Україні. У команді IncluIT – 800 фахівців. Після закриття угоди Avenga матиме 31 офіс у Європі, Азії, Латинській Америці та США.
  • Фінансові умови сторони не розкривають. У подібних угодах діапазон мультиплікаторів широкий – від 6х до 20х до EBITDA, каже CEO Avenga Юрій Адамчук. «Якісні таргети – однозначно у двозначних цифрах. З точки зору оцінки це все, що я можу сказати», – прокоментував він. Це означає суму угоди від щонайменше $10 млн та до кількох десятків мільйонів.
  • Мета поглинання для Avenga – розширити присутність на латиноамериканському ринку та мати центри розробки ближче до клієнтів у США.
  • Засновники IncluIT – Альберто Харріаге та Рафаель Ібанез – залишаться на своїх посадах.

Контекст

Створена у 2019-му Avenga – результат численних поглинань. У 2017-році 10-річного польського аутсорсера IT Kontrakt викупили польський фонд Cornerstone Partners та американський Oaktree Capital Management. Інвестиції під їхнім управлінням наразі підтримують діяльність Avenga. За два роки до IT Kontrakt приєднали українську ІТ-компанію Core Value, польську Solidbrain та німецьку Sevenva.

Рік тому – у листопаді 2021-го Avenga поглинула українського аутсорсера Perfectial на 500 спеціалістів. Опитані Forbes експерти оцінювали цю угоду у $20–25 млн.

Спеціалізація Avenga – складні ІТ-проєкти та цифрова трансформація корпоративного сегмента. Серед клієнтів – ABB, Allianz, GSK, Santander та Volvo. Із 2020-го виторг зростає на 20-30% на рік, за словами Адамчука. У 2022-му, попри війну в Україні, де базується майже половина команди, топменеджмент очікує аналогічного зростання на рівні 30%.

Альберто Харріаге і Рафаель Ібаньєс заснували IncluIT у 1994-му. На момент закриття угоди компанія мала 800 спеціалістів та вісім офісів переважно у Латинській Америці. Серед відомих замовників – Accenture, Coca Cola, Intel.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні