Категорія
Новини
Дата

У «Прозорро.Продажі» відбулися аукціони з продажу майна російського мільярдера Шелкова і колаборанта Сальдо

1 хв читання

У вівторок, 21 травня, в державній електронній торговій системі «Прозорро.Продажі» відбулися перші онлайн-аукціони з продажу конфіскованих квартир підсанкційного російського мільярдера Михайла Шелкова та колаборанта Володимира Сальдо, йдеться в повідомленні пресслужби. Аукціони були оголошені Фондом держмайна.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, торги з реалізації майна одного з російських бізнесменів та колаборанта відбулися вперше в системі «Прозорро.Продажі».
  • «Це повторні торги з продажу квартир, на яких вартість об’єктів є вдвічі зниженою. Попри це, загалом 11 учасників прийшли змагатися за санкційне майно», – сказав СЕО «Прозорро.Продажі» Сергій Бут.
  • Після укладання угод за результатами онлайн-аукціонів до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії надійде понад 6,9 млн грн.
  • Вартість квартири, що належала Шелкову, стартувала на торгах з майже 3,8 млн грн. За неї змагалося два учасники, найвищою стала ставка понад 4 млн грн. Чотирикімнатне житло площею 175,5 кв. м знаходиться в будинку із закритою територією у Одесі. 
  • Квартиру Сальдо ФДМУ виставив на торги зі стартовою ціною майже 1,9 млн грн. У результаті конкуренції з девʼяти учасників її фінальна вартість склала понад 2,9 млн грн. Нерухомість площею майже 130 кв. м знаходиться неподалік пляжу «Аркадія» в Одесі.
  • Переможці аукціонів мають 20 робочих днів на сплату вартості лотів після дня завершення аукціону. 
  • Договір купівлі-продажу буде підписано лише після надходження коштів на рахунки Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Контекст

Наразі у Фонді держмайна України в опрацюванні 753 одиниці санкційного майна. Санкційне майно реалізується ФДМУ на онлайн-аукціонах «Прозорро.Продажі» відповідно до постанови Кабінету Міністрів №1233 від 21 листопада 2023 року. 

31 травня в системі «Прозорро.Продажі» відбудуться торги з продажу ще одного санкційного активу – конфіскованого у родини російсько-грецького бізнесмена Івана Саввіді заводу «ПентоПак» у Борисполі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні