Категорія
Новини
Дата

У РФ хочуть запровадити мораторій на банкрутства

Уряд Росії має намір запровадити у країні мораторій на банкрутства. Про це повідомив міністр економічного розвитку РФ Максим Решетніков, пише «Інтерфакс».

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Уряд РФ може ухвалити рішення про запровадження мораторію на банкрутства до кінця тижня, пише видання.
  • Під час мораторію кредитори не матимуть права ініціювати банкрутство боржників.
  • Кредитори будуть мати можливість ініціювати справу про власну фінансову неспроможність.

Контекст

Право вводити мораторій на банкрутства на вимогу кредиторів уряд Росії отримав навесні 2020 року у рамках боротьби з негативними наслідками пандемії COVID-19. Закон про неспроможність дозволяє йому приймати таке рішення «у виняткових випадках», зокрема, «при надзвичайних ситуаціях природного та техногенного характеру, істотній зміні курсу рубля та подібних обставинах».

Вперше правом на введення мораторію на зовнішні банкрутства уряд скористався у квітні 2020 року. Тоді він поширювався на компанії та індивідуальних підприємців із галузей, які найбільш постраждали від коронавірусу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні