Категорія
Новини
Дата

У роботі Vodafone та Sense Bank стався збій. Що відомо (оновлено)

1 хв читання

Роботу застосунку Sense SuperApp відновлено після технічного збою, повідомила пресслужба Sense Bank. Зокрема, раніше у користувачів не відображалися продукти, картки та рахунки. Згодом всі системи було відновлено.

Також збій стався у Vodafone, абоненти скаржились на неможливість здійснити дзвінки, повідомили у мобільному операторі.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Сьогодні вранці у частини абонентів Vodafone в усіх регіонах України спостерігалися складнощі в отриманні послуг, повідомила компанія. Із 9:20 надання усіх основних послуг поступово відновлюється.
  • «Причиною став збій у роботі глобальних інформаційних систем, який вплинув на інфраструктуру багатьох компаній світу», – повідомили у пресслужбі.
  • Sense Bank повідомив про «незаплановану технічну перерву». У Sense SuperApp не працювало: відображення продуктів, карток і рахунків, перекази та обмін валют, оплата послуг, покупка облігацій та автоцивілки, відкриття депозитів і кредитів, збірки та довідки.
  • Оновлено. Станом на 11:00 системи банку відновлено. Всі цифрові сервіси та функції знову працюють у звичному режимі.
  • «Збій не повʼязаний з DDoS-атакою чи іншими ворожими діями. Причина інциденту – світовий IT-збій, повʼязаний із взаємодією антивірусу Crowdstrike та Windows», – повідомила пресслужба банку.

Контекст

18 липня масштабний збій у роботі Microsoft призвів до зупинення роботи на кілька годин американського бюджетного авіаперевізника Frontier Airlines і деяких конкурентів.

Вранці 19 липня у системі обслуговування клієнтів «Нової пошти» стався технічний збій. Зазначається, що причиною стали програмні оновлення. Станом на 10:15 роботу вдалося відновити.

Авіакомпанії, медіа, банки по усьому світу повідомили про проблеми з роботою через збій пристроїв, що працюють на системі Windows. Представник міністра внутрішніх справ Австралії заявив, що збій, очевидно, повʼязаний з проблемою в міжнародній компанії з кібербезпеки Crowdstrike, а національний орган з нагляду за кібербезпекою заявив, що немає жодної інформації, яка дозволяє припустити, що це була кібератака. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд