Категорія
Новини
Дата

У Росії відкинули пропозицію створити демілітаризовану зону на ЗАЕС

Москва вважає неприйнятними пропозиції щодо створення демілітаризованої зони в районі Запорізької АЕС. Про це заявив заступник директора департаменту інформації та друку МЗС РФ Іван Нечаєв, пише «Інтерфакс».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Пропозиції щодо демілітаризованої зони навколо Запорізької АЕС неприйнятні, їх реалізація зробить станцію ще більш вразливою, сказав Нечаєв на брифінгу в четвер.
  • За його словами, Москва очікує, що поїздка на ЗАЕС експертів МАГАТЕ відбудеться «найближчим часом».

Контекст

Раніше генсек ООН Антоніу Гутерріш закликав РФ вивести війська та військову техніку з території Запорізької АЕС. Він також заявив про необхідність припинити всі бойові дії в районі ЗАЕС та не цілитися в обʼєкти станції та її околиці.

18 серпня військове командування країни-агресора погрожувало зупинити роботу ЗАЕС. До цього у Міноборони РФ заявили, що 19 серпня на ЗАЕС може відбутися «масштабна провокація київського режиму» під час візиту генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша до України.

НАЕК «Енергоатом» заявив, що зупинка роботи ЗАЕС окупантами наблизить сценарій радіаційної катастрофи. «Через відключення генераторів ЗАЕС від енергосистеми України їх не можна буде використовувати для роботи на власні потреби охолодження палива у разі знеструмлення станції. Це наблизить можливий сценарій радіаційної катастрофи», – пояснили в НАЕК.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні