Категорія
Новини
Дата

У Росії закривають завод побутової техніки Candy через падіння прибутків

Китайський виробник побутової техніки Haier, який володіє російською юрособою італійського бренду Candy, вирішив закрити завод у РФ, пише «Коммерсантъ» із посиланням на джерела. Це повʼязано із падінням виручки заводу після початку вторгнення РФ в Україну у лютому 2022 року.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Завод ТОВ «Канді С.Н.Г.» знаходиться у Кірові, продукція, яку він випускав, була розрахована, зокрема, і на європейський ринок. Проте, учасники ринку кажуть, що на виробництві Candy стоять застарілі лінії. 
  • Підприємство може бути продане за ціною нерухомості або збанкрутує.
  • За даними джерела, головна структура компанії – Haier Group – вирішила ліквідувати ТОВ «Канді С.Н.Г.» через «низьку прибутковість». За його словами, до початку вторгнення РФ в Україну на заводі планувалося виробляти до 1 млн одиниць техніки на рік, але після введення санкцій та інших обмежень випуск був не більше 300 000-400 000 одиниць.
  • Джерело уточнило, що під час ліквідації частину співробітників звільнять, а частину переведуть до Haier.

Контекст

На тлі зниження попиту та зростання конкуренції з боку дешевших китайських та російських марок у квітні завод Candy у Кірові призупинив роботу. Через курс рубля та дешеві поставки з Китаю виробництво побутової техніки в РФ стає нерентабельним. Лише через курс валют Candy втратила 15% прибутку.

Експерти очікували, що Candy після розпродажу складських запасів до літа відновить роботу.

Також навесні у РФ зросли відпускні ціни на велику побутову техніку в середньому на 8-10% на тлі ослаблення рубля. Це стосується як товарів, що ввозяться через паралельний імпорт, так і офіційних поставок, наприклад, з Китаю.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні