Категорія
Новини
Дата

ЄС зніме санкції проти трьох російських бізнесменів – Reuters

1 хв читання

Європейський Союз не продовжуватиме санкції проти трьох бізнесменів, які переслідуються у звʼязку з війною Росії проти України, коли дія чинних обмежувальних заходів закінчиться пізніше цього тижня, повідомили Reuters два дипломатичні джерела.

Ключові факти

  • Йдеться про російського бізнесмена Григорія Березкіна (власника холдингу РБК), мільярдера Фархада Ахмедова (ексакціонер «Нортгазу») та колишнього голову російської компанії електронної комерції Ozon Олександра Шульгіна.
  • ЄС потрібна одностайність усіх 27 країн-членів блоку, щоб запровадити санкції, які продовжуються кожні шість місяців. Термін дії чергового пакету спливає 15 вересня.

Контекст

6 вересня Європейський суд загальної юрисдикції, що базується в Люксембурзі, ухвалив рішення зняти санкції ЄС з російського бізнесмена, екскерівника інтернет-провайдера Ozon Group Олександра Шульгіна. До цього були лише судові рішення про зняття санкцій із родичів підсанкційних бізнесменів – матері Євгена Пригожина Віолетти та сина Дмитра Мазепіна Микити.

Того ж дня суд ЄС відхилив позови російських бізнесменів Геннадія Тимченка, Тиграна Худавердяна, Дмитра Пумпянського та Михайла Гуцерієва щодо скасування санкцій, запроваджених через протести в Білорусі та війну РФ проти України, писали російські ЗМІ.

Загалом, за даними суду ЄС, російські бізнесмени подали близько 60 позовів щодо зняття санкцій. Зокрема, російський мільярдер Роман Абрамович також оскаржує санкції ЄС, накладені на нього після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Його захист у суді наполягатиме, що обмеження запроваджені тільки тому, що він «відомий росіянин».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні