У США можуть запровадити 25%-ний податок для мільярдерів і збори з багатих інвесторів /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

У США можуть запровадити 25%-ний податок для мільярдерів і збори з багатих інвесторів

Shutterstock

Президент США Джо Байден пропонує серію нових підвищень податків для мільярдерів, багатих інвесторів і корпорацій у своїй останній пропозиції про те, як Конгрес має розставити пріоритети щодо податків та витрат, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Бюджетний запит Байдена до Конгресу, який має бути оприлюднений у четвер, 9 березня, передбачає мінімальний податок у розмірі 25% для мільярдерів, за словами чиновника Білого дому, знайомого з пропозицією. План також майже подвоїть ставку податку на приріст капіталу для інвестицій – до 39,6% з 20% – та підвищить прибутковий податок із корпорацій і багатих американців.
  • Байден не зміг провести аналогічне підвищення податків, коли демократи контролювали обидві палати Конгресу, натомість погодився на спрощений закон, зосереджений на політиці в галузі енергетики та охорони здоровʼя, відомий як Закон про зниження інфляції.
  • Чиновники адміністрації стверджують, що пропозиції демонструють прихильність до скорочення дефіциту – прогнозується, що бюджет Байдена скоротиться на $3 трлн в основному за рахунок збільшення доходів протягом наступного десятиліття і є політично популярним поверненням до рівнів податків, які існували до ухвалення закону про податкову реформу колишнього президента Дональда Трампа. 
  • Опитування неодноразово показували, що більшість американців підтримують податки для багатіїв і великих корпорацій.
  • Водночас спікер палати представників Кевін Маккарті негайно відхилив плани Байдена щодо збільшення податків, заявивши журналістам у середу: «Я не вважаю, що підвищення податків є відповіддю».
  • Пропозиція Байдена вимагає, щоб найбагатші 0,01% американців сплачували податок за ставкою щонайменше 25%. Це також підвищить максимальну ставку податку для американців, які заробляють $400 000, з 37% до 39,6%. Інвесторів, які заробляють не менше $1 млн, змусять платити ці 39,6% зі своїх довгострокових інвестицій, які наразі оподатковуються за ставкою 20%. Пропозиція збільшить ставку корпоративного податку до 28% з 21%, скасувавши ще одну підписану Трампом податкову зміну. 
  • Байден також закликає покласти край податковим пільгам для керуючих фондами прямих інвестицій, нафтових компаній, а також інвесторів у криптовалюту та нерухомість. 

Контекст

Наприкінці минулого року президент США Джо Байден підписав законопроєкт про державне фінансування на рекордні $1,7 трлн, який включає $45 млрд додаткової допомоги Україні. У Twitter Байден зазначив, що законопроєкт ознаменував «рік історичного прогресу». 

Ця допомога Україні доповнює $65 млрд, які США вже виділили минулого року на боротьбу з вторгненням Росії, і стала результатом звернення до Конгресу на початку цього місяця президента України Володимира Зеленського, зазначає Bloomberg.

Ухвалення законопроєкту про спрямування $45 млрд на допомогу Україні в захисті від Росії відбулося через два дні після того, як президент Зеленський виступив перед Конгресом США. Це більше, ніж просив президент США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні