Джо Байден /Білий дім
Категорія
Новини
Дата

Байден підписав рекордний бюджет з $45 млрд для України

1 хв читання

Джо Байден Фото Білий дім

Президент США Джо Байден підписав законопроєкт про державне фінансування на рекордні $1,7 трлн, який включає $45 млрд додаткової допомоги Україні.

Ключові факти

  • Байден, який перебуває у відпустці на острові Сент-Круа на Віргінських островах США, підписав законопроєкт у четвер. У Білому домі повідомили, що законопроєкт на підпис президенту відправили регулярним комерційним рейсом.
  • У Twitter Байден зазначив, що законопроєкт ознаменував «рік історичного прогресу». 
  • Нова допомога Україні доповнює $65 млрд, які США вже виділили цього року на боротьбу із вторгненням Росії, і стала результатом звернення до Конгресу на початку цього місяця президента України Володимира Зеленського, зазначає Bloomberg.

Контекст

Ухвалення законопроєкту про спрямування $45 млрд на допомогу Україні в захисті від Росії відбулося через два дні після того, як президент Зеленський виступив перед Конгресом США. Це більше, ніж просив президент США.

У листопаді Байден звернувся до Конгресу з проханням виділити $37,7 млрд термінової допомоги Україні у зв’язку з вичерпуванням уже схвалених витрат у межах тимчасового бюджету.

Загалом документ передбачає $772,5 млрд на необоронні дискреційні програми і $858 млрд на фінансування оборони.

23 грудня Байден підписав проєкт оборонного бюджету на 2023-й фінансовий рік обсягом $858 млрд. Це майже на $80 млрд більше за бюджет 2022 року і на $45 млрд більше, ніж запитувала адміністрація Байдена навесні.

Документ передбачає виділення щонайменше $800 млн на програму додаткової військової допомоги Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні