Джо Байден /Білий дім
Категорія
Новини
Дата

Байден підписав рекордний бюджет з $45 млрд для України

Джо Байден Фото Білий дім

Президент США Джо Байден підписав законопроєкт про державне фінансування на рекордні $1,7 трлн, який включає $45 млрд додаткової допомоги Україні.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Байден, який перебуває у відпустці на острові Сент-Круа на Віргінських островах США, підписав законопроєкт у четвер. У Білому домі повідомили, що законопроєкт на підпис президенту відправили регулярним комерційним рейсом.
  • У Twitter Байден зазначив, що законопроєкт ознаменував «рік історичного прогресу». 
  • Нова допомога Україні доповнює $65 млрд, які США вже виділили цього року на боротьбу із вторгненням Росії, і стала результатом звернення до Конгресу на початку цього місяця президента України Володимира Зеленського, зазначає Bloomberg.

Контекст

Ухвалення законопроєкту про спрямування $45 млрд на допомогу Україні в захисті від Росії відбулося через два дні після того, як президент Зеленський виступив перед Конгресом США. Це більше, ніж просив президент США.

У листопаді Байден звернувся до Конгресу з проханням виділити $37,7 млрд термінової допомоги Україні у зв’язку з вичерпуванням уже схвалених витрат у межах тимчасового бюджету.

Загалом документ передбачає $772,5 млрд на необоронні дискреційні програми і $858 млрд на фінансування оборони.

23 грудня Байден підписав проєкт оборонного бюджету на 2023-й фінансовий рік обсягом $858 млрд. Це майже на $80 млрд більше за бюджет 2022 року і на $45 млрд більше, ніж запитувала адміністрація Байдена навесні.

Документ передбачає виділення щонайменше $800 млн на програму додаткової військової допомоги Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні