Категорія
Новини
Дата

У США розпочали розслідування щодо Binance. Регулятор перевірить зв'язки криптобіржі з двома компаніями

Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) проводить розслідування щодо американської філії найбільшої у світі криптобіржі Binance, а також двох торгових компаній, пов'язаних з її засновником Чанпеном Чжао, пише The Wall Street Journal.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Йдеться про звʼязки Binance з компаніями Sigma Chain AG та Merit Peak Ltd, які торгують криптовалютами, повідомляє видання.
  • Компанії виступають як маркет-мейкери Binance.US – американської філії Binance, беручи на себе ризики придбання та зберігання цінних паперів на своїх рахунках.
  • SEC розслідує розкриття криптобіржею своїм клієнтам афілійованості цих компаній із Чжао.
  • Юридичний та комплаєнс-підрозділ Binance.US також стурбовані походженням коштів Sigma Chain AG та Merit Peak Ltd.
  • На сайті Binance повідомляється, що повʼязані з криптобіржею компанії можуть здійснювати операції на торговій платформі, проте назва цих компаній не вказана.

Контекст

Binance – найбільша у світі біржа для криптовалютних операцій. Компанію було засновано 2017 року. У листопаді 2021-го платформа щодня обробляла операцій на $76 млрд. Окрім торгівлі електронними грошима, Binance надає й інші послуги, залежно від регіону. В Україні, наприклад, доступні робота з фʼючерсами, відкриття фірмової картки та позики.

44-річний засновник Binance Чжао, також відомий за ініціалами CZ, – справжня зірка криптоіндустрії. Американський Forbes вважає CZ одним із найбагатших криптобізнесменів зі статком у $1,9 млрд. Колись для першої великої інвестиції в біткоїн він продав будинок і покинув роботу в банку.

Останні два роки CZ жив у Сингапурі. Зараз він готується до періоду активних переговорів із регуляторами у США, Європі та Азії – Binance хоче вести ліцензований бізнес, платити податки та боротися з відмиванням грошей.

9 січня Bloomberg уперше оцінив статки Чжао. Його капітал оцінили у $96 млрд – це більше, ніж засновників Oracle та Google.

У 2021 році Binance стикалася з підвищеною увагою фінрегуляторів. У серпні криптобіржа обмежила доступ до низки продуктів для мешканців Південної Кореї та Малайзії. У липні вона попередила, що припиняє торгівлю криптовалютними деривативами в Європі. Binance також стала фігурантом розслідувань у Таїланді, Сингапурі та на Кайманових островах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні