Категорія
Новини
Дата

У США розпочали розслідування щодо Binance. Регулятор перевірить зв'язки криптобіржі з двома компаніями

1 хв читання

Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) проводить розслідування щодо американської філії найбільшої у світі криптобіржі Binance, а також двох торгових компаній, пов'язаних з її засновником Чанпеном Чжао, пише The Wall Street Journal.

Ключові факти

  • Йдеться про звʼязки Binance з компаніями Sigma Chain AG та Merit Peak Ltd, які торгують криптовалютами, повідомляє видання.
  • Компанії виступають як маркет-мейкери Binance.US – американської філії Binance, беручи на себе ризики придбання та зберігання цінних паперів на своїх рахунках.
  • SEC розслідує розкриття криптобіржею своїм клієнтам афілійованості цих компаній із Чжао.
  • Юридичний та комплаєнс-підрозділ Binance.US також стурбовані походженням коштів Sigma Chain AG та Merit Peak Ltd.
  • На сайті Binance повідомляється, що повʼязані з криптобіржею компанії можуть здійснювати операції на торговій платформі, проте назва цих компаній не вказана.

Контекст

Binance – найбільша у світі біржа для криптовалютних операцій. Компанію було засновано 2017 року. У листопаді 2021-го платформа щодня обробляла операцій на $76 млрд. Окрім торгівлі електронними грошима, Binance надає й інші послуги, залежно від регіону. В Україні, наприклад, доступні робота з фʼючерсами, відкриття фірмової картки та позики.

44-річний засновник Binance Чжао, також відомий за ініціалами CZ, – справжня зірка криптоіндустрії. Американський Forbes вважає CZ одним із найбагатших криптобізнесменів зі статком у $1,9 млрд. Колись для першої великої інвестиції в біткоїн він продав будинок і покинув роботу в банку.

Останні два роки CZ жив у Сингапурі. Зараз він готується до періоду активних переговорів із регуляторами у США, Європі та Азії – Binance хоче вести ліцензований бізнес, платити податки та боротися з відмиванням грошей.

9 січня Bloomberg уперше оцінив статки Чжао. Його капітал оцінили у $96 млрд – це більше, ніж засновників Oracle та Google.

У 2021 році Binance стикалася з підвищеною увагою фінрегуляторів. У серпні криптобіржа обмежила доступ до низки продуктів для мешканців Південної Кореї та Малайзії. У липні вона попередила, що припиняє торгівлю криптовалютними деривативами в Європі. Binance також стала фігурантом розслідувань у Таїланді, Сингапурі та на Кайманових островах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні