Категорія
Новини
Дата

У США успішно запустили ракету-носій з українськими комплектуючими

Із Центру космічних польотів у американському штаті Вірджинія відбувся пуск ракети-носія середнього класу «Антарес». Українська сторона виконала весь комплекс робіт з проєктування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня, повідомляє Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що ракета вивела на орбіту автоматичний вантажний транспортний корабель Cygnus, на борту якого 3729 кг корисного вантажу NASA для Міжнародної космічної станції (МКС).
У США успішно запустили ракету-носій з українськими комплектуючими /Фото 1

Фото: Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.

  • Ракета-носій «Антарес» складається з двох ступенів. Основну конструкцію першого ступеня розробило ДП «КБ «Південне» та виготовило ДП «ВО ПМЗ» у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), ТОВ «ЧЕЗАРА ТЕЛЕМЕТРІЯ», «РАПІД» (Чернігів) та iншими на замовлення американської корпорації Northrop Grumman.
  • Підготовку «Антарес», її випробування та пуск проведено за участю українських фахівців. На ДП «КБ «Південне» фахівці підприємства в режимі реального часу здійснювали технічну підтримку пуску, приймання та оброблення телеметричної інформації і, як наслідок, у повному обсязі забезпечили виконання всіх операцій у своєму секторі відповідальності.

Контекст

Космічний корабель Cygnus місії NG-18 отримав ім’я на честь Саллі Райд, першої американської жінки-астронавтки. Стикування з МКС заплановано на 9 листопада. Усього з 2013 року ракета-носій «Антарес» стартувала 17 разів, 16 з них – успішно.

Нещодавно авіакомпанія «Антонов» за допомогою літака «Руслан» доставила із Франції до США цивільний телекомунікаційний супутник Airbus Defense and Space для запуску компанією SpaceX Ілона Маска. Зокрема, авіакомпанія перевезла супутник на борту одного зі своїх літаків Ан-124-100-150 з Тулузи до стартово-посадкового майданчика NASA у Тітусвіллі у співпраці з логістичною компанією Bollore Logistics Space. У США планується запуск супутника американською аерокосмічною компанією SpaceX.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні