Категорія
Новини
Дата

У центральному офісі ресторанного холдингу !FEST проходять обшуки. Компанію підозрюють у несплаті податків (доповнено)

У львівському офісі холдингу !FEST співробітники Бюро економічної безпеки та Служби безпеки проводять обшуки. Правоохоронці вилучили документи компанії, повідомив Forbes співвласник Холдингу емоцій !FEST Юрій Назарук. Водночас у пресслужбі СБУ заявили, що співробітники спецслужби не залучені до обшуків.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • 17 жовтня близько 14:00 у центральний офіс холдингу !FEST приїхали співробітники Бюро економічної безпеки зі спеціальною опергрупою із Києва, зазначив Назарук. 
  • У цей час на території колишньої фабрики, де розташовується офіс компанії, проводився фестиваль FESTrepublic. «Вони фактично взяли штурмом весь FESTrepublic і заблокували його», – додав Назарук. 
  • За його словами, співробітники БЕБ за підтримки СБУ вилучають документи і проводять слідчі дії. Силовики вручили Назаруку підозру, у якій звинуватили холдинг !FEST у несплаті податків. 
  • Співрозмовник Forbes у правоохоронних органах підтвердив проведення слідчих дій у холдингу !FEST. За його словами, йдеться про підозру в несплаті податків в особливо великих розмірах.

!FEST

!FEST – це мережа ресторанів, заснована у 2007 році у Львові. !FEST належать такі заклади, як: Театр пива «Правда», «П’яна вишня» (19 ресторанів за кордоном і 52 заклади сумарно), «Реберня» (вісім закладів), Львівська майстерня шоколаду (48), «Львівські пляцки» (6), «Мазох-cafe». Всього Холдингу емоцій !FEST належить понад 90 закладів в Україні і Європі. Більша частина з них працюють по франчайзингу. Засновники холдингу – Андрій Худо, Юрій Назарук та Дмитро Герасімов.

  • Доповнено. Пресслужба СБУ заявила, що співробітники спецслужби не залучені до обшуків.

Контекст

За статистикою скарг підприємців до Ради бізнес-омбудсмена, у першому кварталі 2023 року на дії силовиків поскаржилися у понад два рази більше бізнесменів, ніж за попередній період. Ситуація, принаймні в медіа, виглядає гіршою, ніж до широкомасштабного вторгнення. 

Аналітична компанія Saturday Team на замовлення Forbes промоніторила найбільші українські ЗМІ щодо історій, коли бізнес заявляв про тиск і вимагання хабара – і за перші п’ять місяців цього року таких кейсів було 63 – на три більше, ніж за такий самий період 2021 року.

«Це нормально, що під час війни влада консолідована у президента. І фактично всіма силовими відомствами керують з Банкової, – розповідав керманич департаменту Генпрокуратури, який спілкувався на умовах анонімності. – Ненормально, що це не формалізовано і ці люди не несуть жодної політичної відповідальності». 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні