Категорія
Новини
Дата

Детективи НАБУ завітали в «Укрнафту». Вилучено документи

Співробітники НАБУ вранці 1 лютого завітали до «Укрнафти». Прес-служба «Укрнафти» називає це перевіркою.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Укрнафта» надала усю інформацію працівникам НАБУ, повідомила пресслужба компанії. З початку 2023 року «Укрнафта» закуповує обладнання для видобутку, нафтосервісу та інтенсифікації відповідно до закону про публічні закупівлі, за даними компанії. В «Укрнафті» впевнені, що перевірка виявить повну відповідність процесів українському законодавству.
  • НАБУ може або проводити обшуки і примусово вилучати документи, або тимчасово отримувати доступ до документів. Що відбулося в «Укрнафті», наразі невідомо.
  • У пресслужбі НАБУ відмовились коментувати ситуацію.

Контекст

Найбільша нафтова компанія країни «Укрнафта» завершила перше півріччя 2023 року з чистим прибутком у розмірі 14,1 млрд грн, наразі він перевищив 20 млрд грн, повідомив в середині листопада 2023 року директор компанії Корецький. У фінплан 2023 року компанія закладала 12 млрд грн прибутку.

Очільник компанії заявляв, що дохід «Укрнафти» за 2023 рік очікується на рівні 95 млрд грн. «Тобто більше ніж удвічі перевищить середньорічний за останнє десятиліття. І зростання цін на нафту тут ні до чого. Прозора ринкова робота без посередників», – сказав він.

Також «Укрнафта» готується виплатити не менше 6 млрд грн дивідендів за результатами 2023-го.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні