Категорія
Новини
Дата

«Укрнафта» прогнозує у 2023-му рекордні 12 млрд грн прибутку

Найбільша нафтова компанія країни «Укрнафта» заклала у цьогорічний фінплан 12 млрд грн і понад 6 млрд грн інвестицій. Про це повідомив керівник «Укрнафти» Сергій Корецький, йдеться у тексті Forbes.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Я вніс у цьогорічний фінплан прогнозований прибуток 12 млрд грн», – сказав Корецький у коментарі Forbes.
  • 5 млрд грн – це дуже скромна сума для такої великої компанії, як «Укрнафта», сказав директор компанії ExPro Consulting Геннадій Кобаль. Держкомпанія оперує 1800 свердловинами на 89 родовищах. Для порівняння, найбільша приватна компанія «ДТЕК Нафтогаз» у 2021 році інвестувала понад 2 млрд грн, хоча розвиває тільки три родовища.
  • Очільник «Укрнафти» заклав у цьогорічний фінплан на буріння та інтенсифікацію 5 млрд грн і 1,222 млрд грн – на придбання нових ліцензій.
  • Фінплан має затвердити наглядова рада «Укрнафти», потім погодити Мінекономіки та Міністерство фінансів, після цього – затвердити Кабмін.
  • Цьогоріч «Укрнафта» планує збільшити видобуток нафти на 6%, до 1,5 млн т проти 1,37 млн т минулоріч. План збільшення видобутку газу – до 1 040 млн куб. м проти 1 037 млн куб. м минулоріч.

Контекст

Останні 20 років «Укрнафта» перебувала під контролем групи «Приват» Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. У листопаді 2022-го держава провела велике відчуження, після чого «Укрнафту» і «Укртатнафту» очолив Сергій Корецький, колишній керівник мережі WOG і засновник кавового бізнесу Idealist. Він отримав компанію у не найкращому стані.

2019-й «Укрнафта» закінчила зі збитком в 4,3 млрд грн, 2020-й – з прибутком в 4,3 млрд грн, прибуток за перше півріччя 2021 року – 1,58 млрд грн. На кінець 2022-го року «Укрнафта» накопичила борг перед державою 4,5 млрд грн, за даними Корецького.

Раніше Сергій Корецький розповів Forbes, як розвиватиме мережу заправок «Укрнафти».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні