Категорія
Новини
Дата

У Великій Британії їжа на понад $73 млн гниє в полях через брак робітників

1 хв читання

На полях Великої Британії свіжі продукти на десятки мільйонів доларів залишаються гнити, тому що фермери не можуть залучити достатню кількість робітників для збирання врожаю, тоді як криза вартості життя загострюється, пише Bloomberg.

Amazon інвестує мільярди доларів у ШІ, роботів та машинне навчання. Якими принципами й правилами керується компанія?

Дізнайтеся вже 22 листопада на Forbes Tech 2024. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Згідно з опитуванням майже 200 виробників, проведеним Національною спілкою фермерів, у першій половині року через брак робочої сили було втрачено фруктів та овочів на близько 22 млн фунтів ($27 млн). 
  • Оскільки опитування становить третину сектору садівництва, загальна цифра, ймовірно, перевищила 60 млн фунтів ($73,6 млн), тоді як ціни на продукти у магазинах зростають майже рекордними темпами, йдеться у матеріалі агентства.
  • Тоді як у багатьох секторах економіки не вистачає персоналу, сільськогосподарській галузі часто буває особливо важко залучити працівників, оскільки робота має сезонний характер і може означати довгі години фізичної праці за відносно низької оплати. 
  • Близько 40% респондентів заявили, що зазнали втрат урожаю через брак робітників, і виробники очікують, що наступного року виробництво впаде ще на 4,4%.

Контекст

Brexit ускладнив для Великої Британії набір співробітників із Європейського Союзу. Минулого року через брак персоналу на мʼясокомбінатах тисячі свиней було забито на британських фермах.

Їжу доводиться викидати й тому, що Велика Британія зафіксувала найпосушливіший липень з 1935 року, що ще більше скоротило виробництво.

Виробництво фруктів та овочів у Великій Британії в 2020-му оцінювалося приблизно в 2,7 млрд фунтів стерлінгів.

Фермери закликали уряд розширити програму залучення сезонних робітників, щоб запобігти втраті врожаю та підтримати інвестиції в цей сектор.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд