Категорія
Новини
Дата

У застосунку «Дія» запрацювала іпотечна програма «єОселя». Вже видано 277 кредитів

Українці певних категорій можуть отримати пільговий кредит на житло від держави за програмою «єОселя». Подати заявку на нього можна в застосунку «Дія», повідомив пресофіс Мінцифри. До кінця року за програмою «єОселя» планується видати близько 500 пільгових іпотечних кредитів, повідомили в Мінекономіки.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Це державна пільгова іпотека від держави зі ставкою 3%. На першому етапі послуга доступна для військовослужбовців за контрактом, захисників України, силовиків та членів їхніх сімей, а також медиків, педагогів, науковців, які працюють у державному та комунальному секторах.
  • За програмою «єОселя» можна отримати кредит на житло: пільгова відсоткова ставка; максимальний термін кредитування – до 20 років; мінімальний перший платіж – не менше ніж 20% від суми.
  • Українці, які відповідають вимогам програми, можуть подати заявку на участь в програмі в «Дії» й отримати кредит на купівлю житла. Скористатися послугою можна в кілька кліків, майже всі дані для заявки підтягнуться з реєстрів, зазначили в Мінцифри.
  • На першому етапі до програми «єОселя» залучені п’ять банків – Ощадбанк, ПриватБанк, Глобус Банк, Укргазбанк, Sky Bank. У подальшому банки-учасники додаватимуться.
  • Послуга реалізована Мінцифри спільно з Мінекономіки та «Укрфінжитло».
  • На сьогодні видано 277 кредитів. Більшість позичальників – військовослужбовці та правоохоронці (85%), повідомили в Мінекономіки. 
  • Щодо регіонального розподілу, то більш за все виданих кредитів приходиться на Київську область, місто Київ, Чернігівську область. У цілому розподіл за регіонами виглядає рівномірним.
  • До кінця року за програмою «єОселя» планується видати близько 500 пільгових іпотечних кредитів. А наступного року кількість пільгових іпотек становитиме від 12 000 до 15 000, заявила перший віцепремʼєр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко на брифінгу.

Контекст

У тестовому режимі програма запрацювала на порталі «Дія» з 1 жовтня, заявляв в інтервʼю Forbes голова Мінцифри Михайло Федоров. 

На кінець жовтня на участь у програмі було подано 11 000 заявок, які обробляються банками. 83% з них – це захисники України, силовий блок. Майже 11% – медичні працівники, 4% – наукові працівники, 2% – педагоги. У цілому почали створювати заявку в кабінеті, але не закінчили – 27 000 людей.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні