Категорія
Новини
Дата

За програмою «єОселя» вже опрацьовують 11 000 заявок на отримання пільгової іпотеки

З 1 жовтня в Україні в тестовому режимі запрацювала іпотечна програма «єОселя». Наразі подано 11 000 заявок, які обробляються банками, повідомив в інтерв'ю Forbes перший віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти 

  • Програма запущена в тестовому режимі на порталі «Дія», ключовий продукт буде у мобільному застосунку, зазначив він. 
  • «До кінця цього тижня до програми приєднаються перші чотири банки-партнери, і з понеділка (31 жовтня. – Forbes) ми вже з ними виходимо у бета-тестування в мобільному застосунку», – повідомив голова Мінцифри.
  • За його словами, у застосунку можна буде в кілька кліків шерити інформацію для банківських установ, щоб вони приймали рішення для видачі іпотеки. «Це буде максимально технологічний продукт. Напевно, один із найбільш технологічних, що ми створювали», – каже Федоров.
  • Наразі подано 11 000 заявок, які обробляються банками. 83% з них – це захисники України, силовий блок. Майже 11% – медичні працівники, 4% – наукові працівники, 2% – педагоги. У цілому почали створювати заявку в кабінеті, але не закінчили – 27 000 людей. 

Контекст

«єОселя» – програма доступного кредитування на житло з пільговими ставками 3% для чотирьох категорій або 7% – для всіх інших категорій. 

Умови кредитування за програмою: пільгова відсоткова ставка; максимальний термін кредитування – до 20 років; мінімальний перший платіж – не менше ніж 20% від суми.

Пільгові кредити під 3% на житло можуть отримати військовослужбовців за контрактом, захисники України, силовики та їхні родини, а також медики, педагоги, науковці, які працюють у державному та комунальному секторах.

Кредити під 7% – для ветеранів війни та їхніх сімей, ВПО, інших громадян України, які відповідають вимогам програми. Старт другого етапу програми – 1 січня 2023 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні