Категорія
Новини
Дата

У застосунку «Резерв+» зʼявляться нові функції

1 хв читання

У мобільному додатку «Резерв+» зʼявиться низка нових функцій. Йдеться про повторне оновлення даних, автоматичну постановку на облік у ТЦК та подачу заявки на відстрочку. Про це розповів керівник управління інформаційних технологій Міноборони Олег Берестовий в ефірі телемарафону, пише «Укрінформ».

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Розробники, зокрема, працюють над можливістю актуалізувати місце проживання й інші контактні дані, якщо вони змінилися, повідомив Берестовий.
  • За його словами, у Міноборони розробляють також функціонал, який дасть змогу автоматично ставати на облік в ТЦК, подати заявку на відстрочку. Це стосується багатодітних батьків, студентів очної форми навчання, які здобувають першу освіту, громадян з певною групою інвалідності.
  • Ще одна з ключових функцій, яка буде найближчим часом реалізована в «Резерв+», – це цифровий рекрутинг. За словами Берестового, буде додана можливість обирати релевантні й бажані посади в ЗСУ для військовозобовʼязаних.
  • Також спрощується реєстр «Оберіг», де можна буде автоматично згенерувати повістку та підписати її, зазначив він.

Контекст

З 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Тому всі військовозобовʼязані чоловіки та жінки віком 18–60 років протягом 60 днів – до 16 липня включно – повинні були оновити свої облікові дані.

Міноборони запустило мобільний застосунок «Резерв+» для військовозобовʼязаних, призовників і резервістів. Через цей застосунок можна оновити свої облікові дані. Він доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market.

18 червня у застосунку «Резерв+» став доступним електронний військово-обліковий документ із QR-кодом, який має таку ж юридичну силу, як паперовий.

На початку серпня Міноборони заявило про три підробки вебзастосунку «Резерв+». Псевдододатки створили для збору персональних даних українців.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд