У Житомирі та Харкові після вчорашньої атаки РФ без світла залишається частина споживачів – «Укренерго» /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

У Житомирі та Харкові після вчорашньої атаки РФ без світла залишається частина споживачів – «Укренерго»

Shutterstock

Енергосистема продовжує відновлюватися після вчорашньої масованої ракетної атаки, через пошкодження у Житомирі та Харкові частина споживачів усе ще залишається без електропостачання, повідомляє НЕК «Укренерго».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Критична інфраструктура в Житомирі та Харкові працює переважно від автономних джерел живлення. 
  • Зазначається, що ліміти споживання до решти областей не доводились, споживання покривається наявним виробництвом електроенергії.
  • Внаслідок атаки 9 березня та значного пошкодження обладнання є мережеві обмеження у Житомирській та Харківській областях, які призводять до необхідності застосовувати графіки погодинних відключень.
  • На Дніпропетровщині та Запоріжжі діють аварійні відключення після ворожих обстрілів 9 березня.

Контекст

Уночі та вранці 9 березня російські військові завдали масованого ракетного удару по Україні. За словами премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, пошкоджено обʼєкти генерації та розподілу електроенергії у восьми регіонах, але енергосистема залишається цілісною. ППО збила 34 крилаті ракети та чотири дрони Shahed, загалом Росія здійснила 81 пуск ракет різного базування, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За даними Київської міської військової адміністрації, Росія випустила практично всі типи свого повітряного озброєння: від дронів Shahed і до майже всіх найменувань крилатих ракет. За попередніми даними, аеробалістична ракета типу «Кинджал» влучила в обʼєкт інфраструктури. 

У Дніпропетровській області внаслідок атаки попередньо загинула одна людина, двоє дістали поранення, було пошкоджено енергетичну інфраструктуру та промислові підприємства. В Одеській області пошкоджено кілька ліній електропередач і опору. Вночі Харків і область зазнали масованої ракетної атаки. Внаслідок влучань було уражено обʼєкти критичної інфраструктури, де сталося дві пожежі. На Житомирщині є влучання в один із обʼєктів енергетичної інфраструктури дронами-камікадзе.

У ДТЕК повідомили, що внаслідок обстрілів постраждали три теплоелектростанції ДТЕК «Енерго».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні