Категорія
Новини
Дата

Енергосистема працює, але є значні пошкодження ТЕС і підстанцій. Голова «Укренерго» прокоментував ракетну атаку РФ

Після чергової ракетної атаки Росії у багатьох регіонах є пошкодження як теплових станцій, так і підстанцій «Укренерго». Проте енергосистема працює, заявив голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі марафону «Єдині новини». 

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Диспетчерський центр «Укренерго» всю ніч намагався стабілізувати енергосистему під час ракетної атаки, зазначив Кудрицький. «Констатуємо, що ворог не досягнув своїх основних цілей: енергосистема працює, вона не погашена, не сколапсувала», – наголосив він. 
  • Але, на жаль, за словами Кудрицького, у багатьох регіонах є пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури. «Є пошкодження як теплових станцій, так і підстанцій Укренерго, через що в окремих областях є обмеження електропостачання», – додав він.
  • Кудрицький зазначив, що проблеми з генерацією немає, є проблема з тим, що пошкоджена магістральна мережа, якою її доставляють електроенергію до того чи іншого регіону.
  • Голова «Укренерго» повідомив, що фахівці вже працюють над відновленням енергоживлення всіх регіонів. «В деяких регіонах це вдасться досить швидко, в деяких – потрібно буде більше часу, оскільки руйнування дуже значні», – зазначив він. 
  • За словами Кудрицького, остаточна оцінка завданої шкоди ще триває. 

Контекст

Уночі та вранці 9 березня Росія завдала масованого ракетного удару по Україні. Вибухи пролунали в низці областей та столиці, є влучання в обʼєкти критичної інфраструктури.

Ворог здійснив 81 пуск ракет різного базування та вісім пусків ударних безпілотників Shahed-136/131, ППО збила 34 крилаті ракети та чотири дрони Shahed, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

У результаті ракетної атаки, пʼятеро людей загинули у Львівській області. У Золочівському районі ворожа ракета впала у житловій зоні, повідомив міський голова Ігор Гриньків в ефірі марафону новин.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні