UBS розраховує завершити поглинання Credit Suisse вже через тиждень /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

UBS розраховує завершити поглинання Credit Suisse вже через тиждень

Getty Images

Найбільший банк Швейцарії UBS Group AG заявив, що планує завершити поглинання Credit Suisse вже 12 червня, створивши один великий швейцарський банк із балансом в $1,6 трлн, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «UBS розраховує завершити угоду щодо придбання Credit Suisse вже 12 червня 2023 року. У цей час Credit Suisse Group AG буде обʼєднана з UBS Group AG», – йдеться у заяві UBS.
  • Після закриття угоди акції Credit Suisse та американські депозитарні акції (ADS) будуть виключені з лістингу SIX Swiss Exchange та Нью-Йоркської фондової біржі, повідомляють UBS. 
  • В окремій заяві SIX сказано, що акції Credit Suisse будуть виключені з лістингу не раніше 13 червня.
  • В межах поглинання всіх акцій акціонери Credit Suisse отримають одну акцію UBS за кожні 22,48 акцій, якими вони володіли.
  • Найбільша банківська угода з часів світової фінансової кризи приведе до створення групи, яка контролює активи у розмірі $5 трлн, що надасть UBS лідируючі позиції на ключових ринках.
  • В оновленому банку працюватиме 120 000 осіб в усьому світі, хоча він уже оголосив, що скорочуватиме робочі місця, щоб скоротити витрати.
  • UBS поспішав закрити угоду в рекордно короткі терміни, сподіваючись забезпечити велику впевненість для клієнтів та співробітників Credit Suisse та запобігти звільненням.

Контекст

UBS Group AG був змушений поспіхом купити конкурента Credit Suisse Group AG у межах угоди, якої він не прагнув. Глобальна банківська криза погіршила становище Credit Suisse і спонукала владу вжити негайних заходів.

Другий за величиною банк Швейцарії, який веде свою історію з 1856-го, за останні кілька років постраждав від низки скандалів, зміни керівництва та юридичних проблем. 14 березня Credit Suisse опублікував звіт за 2022 рік, у якому йдеться про те, що банк виявив «значні недоліки» у контролі за фінансовою звітністю.

За даними банку, відтік клієнтів у четвертому кварталі 2022-го зріс більш ніж до 110 млрд швейцарських франків ($120 млрд). Вартість страхування облігацій банку від дефолту також зросла: п’ятирічні кредитні дефолтні свопи за борговими зобовʼязаннями Credit Suisse збільшилися з 549 до 533 базисних пунктів.

19 березня стало відомо про поглинання Credit Suisse банком UBS. Він викупить папери конкурента за ціною 0,76 швейцарського франка. Загальна вартість операції становитиме 3 млрд франків ($3,23 млрд). 

Після оголошення про поглинання проблемного Credit Suisse акції UBS пережили рекордне з вересня 2008 року внутрішньоденне падіння. У моменті котирування впали на 15,96%, до 14,38 швейцарського франка (близько $15,5). Очікувалось, що інтеграція Credit Suisse у бізнес UBS займе три-чотири роки.

У травні UBS Group AG повідомив, що очікує на фінансовий удар у розмірі близько $17 млрд від поглинання Credit Suisse Group AG, пише Reuters із посиланням на презентацію банку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні