UBS очікує на $17 млрд збитків від поглинання Credit Suisse /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

UBS очікує на $17 млрд збитків від поглинання Credit Suisse

Getty Images

Найбільший банк Швейцарії UBS Group AG очікує на фінансовий удар у розмірі близько $17 млрд від поглинання Credit Suisse Group AG, пише Reuters із посиланням на презентацію банку.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • UBS оцінює негативний вплив коригування справедливої вартості активів та зобовʼязань обʼєднаної групи у розмірі $13 млрд. Він також бачить потенційні судові та нормативні витрати у розмірі $4 млрд, повʼязані з відпливом капіталу.
  • UBS підрахував, що зафіксує разовий прибуток, повʼязаний із так званим негативним гудвілом у розмірі $34,8 млрд, купивши Credit Suisse за частину його балансової вартості.
  • Фінансова подушка допоможе поглинути потенційні збитки і може привести до збільшення прибутку кредитора у другому кварталі, якщо UBS закриє угоду наступного місяця, як і планувалося.
  • UBS заявив, що оцінки були попередніми, і цифри можуть суттєво змінитися пізніше. Він також сказав, що після цього може зареєструвати положення щодо реструктуризації.

Контекст

UBS Group AG був змушений поспіхом купити конкурента Credit Suisse Group AG у межах угоди, якої він не прагнув. Глобальна банківська криза погіршила становище Credit Suisse і спонукала владу вжити негайних заходів.

Другий за величиною банк Швейцарії, який веде свою історію з 1856-го, за останні кілька років постраждав від низки скандалів, зміни керівництва та юридичних проблем. 14 березня Credit Suisse опублікував звіт за 2022 рік, у якому йдеться про те, що банк виявив «значні недоліки» у контролі за фінансовою звітністю.

За даними банку, відтік клієнтів у четвертому кварталі 2022-го зріс більш ніж до 110 млрд швейцарських франків ($120 млрд). Вартість страхування облігацій банку від дефолту також зросла: п’ятирічні кредитні дефолтні свопи за борговими зобовʼязаннями Credit Suisse збільшилися з 549 до 533 базисних пунктів.

19 березня стало відомо про поглинання Credit Suisse банком UBS. Він викупить папери конкурента за ціною 0,76 швейцарського франка. Загальна вартість операції становитиме 3 млрд франків ($3,23 млрд). 

Після оголошення про поглинання проблемного Credit Suisse акції UBS пережили рекордне з вересня 2008 року внутрішньоденне падіння. У моменті котирування впали на 15,96%, до 14,38 швейцарського франка (близько $15,5). Інтеграція Credit Suisse у бізнес UBS, як очікується, займе три-чотири роки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні