Категорія
Новини
Дата

UBS повертає на посаду колишнього гендиректора. Досвідчений банкір займеться поглинанням Credit Suisse

UBS Group запросила повернутися на посаду генерального директора Серхіо Ермотті, який раніше вже обіймав її протягом девʼяти років. Він буде керувати процесом поглинання банку Credit Suisse, пише Reuters. Банк хоче скористатися досвідом банкіра, який він отримав під час реформування UBS після глобальної фінансової кризи.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Серхіо Ермотті очолював UBS з 2011 по 2020 роки. Його повернення на посаду відбудеться 5 квітня.
  • 62-річний банкір погодився повернутися на посаду через «поклик обов’язку» та бажання бути частиною великих подій на кшталт поглинання Credit Suisse, сказав сам Ермотті.
  • Новий директор зустрінеться з непростими викликами: потребою у звільненні сотень працівників, масовими скороченнями в інвестиційному відділі Credit Suisse та завданням переконати світових багатіїв, що UBS лишається надійним прихистком для їхніх капіталів.
  • Ермотті має повернутись, оскільки він більш підготовлений до одного з найбільших злиттів у банківській історії, вважає голова ради директорів UBS Колм Келлехер. «Ми відчували, що маємо кращого коня», — прокоментував він рішення про призначення Ермотті замість діючого гендиректора Ральфа Хамераса.
  • Вартість акцій UBS зросла на 1,8% на тлі інформації про призначення Ермотті.

Контекст

19 березня стало відомо про поглинання Credit Suisse найбільшим швейцарським банком – UBS. Він викупить папери конкурента за ціною 0,76 швейцарського франка. Загальна вартість операції становитиме 3 млрд франків ($3,23 млрд). 

Після оголошення про поглинання проблемного Credit Suisse акції UBS пережили рекордне з вересня 2008 року внутрішньоденне падіння. У моменті котирування впали на 15,96% – до 14,38 швейцарського франка (близько $15,5).

Інтеграція Credit Suisse у бізнес UBS, як очікується, займе три-чотири роки. При оголошенні про поглинання Національний банк Швейцарії, який виконує функцію центрального банку країни, заявив, що дасть UBS і Credit Suisse гарантію ліквідності в розмірі 100 млрд швейцарських франків (близько $108 млрд) на додачу до кредиту в розмірі 50 млрд франків ($54 млрд). 

Швейцарський регулятор також видасть UBS гарантію у розмірі 9 млрд швейцарських франків (близько $10 млрд), аби покрити потенційні збитки, яких зазнає банк у межах угоди.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні