Категорія
Новини
Дата

Офіційно. УЄФА назвав господарів Євро-2028 та Євро-2032

Чемпіонат Європи з футболу 2028 року пройде у Великій Британії (Англія, Шотландія, Уельс, Північна Ірландія) та Ірландії. Євро-2032 приймуть Італія та Туреччина. Про це було офіційно оголошено за підсумками засідання Виконавчого комітету УЄФА 10 жовтня.

Ключові факти

  • Фінальний матч Євро-2028 прийме лондонський стадіон Вемблі. Конкурентів у Великої Британії та Ірландії не було – УЄФА мав лише одну заявку на цей турнір.
  • Як писав раніше The Guardian, матчі відбуватимуться в Лондоні, Кардіффі, Манчестері, Ліверпулі, Ньюкаслі, Бірмінгемі, Глазго, Дубліні та Белфасті.
  • Господарями Євро-2032 стануть Італія та Туреччина. Тут до УЄФА надійшла також тільки одна заявка.

Контекст

Напочатку жовтня стало відомо, що чемпіонат Європи з футболу у 2028 році прийматимуть Велика Британія та Ірландія. Туреччина відмовилася від турніру заради спільної заявки на Євро-2032 з Італією. Тоді УЄФА направила футбольним асоціаціям країн листи з проханням підтвердити їхню спільну заявку.

Євро-2024 відбудеться у Німеччині. Турнір триватиме з 14 червня по 14 липня у багатьох німецьких містах. Матч відкриття за участі збірної Німеччини відбудеться на «Арені Мюнхен».

Місцем проведення турніру було обрано 10 міст у семи із 16 федеральних землях. Крім Мюнхена і Берліна, це Кельн, Дортмунд, Дюссельдорф, Франкфурт, Гельзенкірхен, Гамбург, Лейпциг і Штутгарт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні