Категорія
Новини
Дата

Україна і Нігерія домовилися про будівництво зернового термінала в порту Леккі

1 хв читання

Мінагрополітики України та компанія Lagos Free Zone (Tolaram Group) підписали меморандум про спільну участь у проєкті зернового термінала в порту Леккі, Нігерія. Підписання відбулося в Лондоні під час Конференції з питань відновлення України, повідомила пресслужба міністерства.

Ключові факти

  • Сторони планують працювати над створенням інфраструктури для безперервного постачання української агропродукції як до Нігерії, так і до всього Африканського континенту, зазначили в Мінагрополітики.
  • Основна мета – забезпечити продовольчу безпеку в регіонах, які найбільше цього потребують, наголосив перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький.

Контекст

Глибоководний порт Леккі (Lekki Deep Sea Port) в Нігерії – перший повністю автоматизований порт країни. Це спільний проєкт урядів Нігерії та штату Лагос, власника вільної зони Лагосу компанії Tolarams Group (Сінгапур) та China Harbour Engineering Company (CNEC).

На початку року Нігерія запропонувала Україні створити логістичний хаб для постійних поставок зерна та продуктів харчування. Про цю ініціативу розповів міністр агрополітики Микола Сольський за результатами візиту української делегації до країн Африки. Міністр тоді зазначив, що Україна готова розглянути деталі проєкту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні