Категорія
Новини
Дата

Україна і Світовий банк підписали угоду на $500 млн під гарантію Великої Британії

Україна залучить додаткове кредитне фінансування у сумі $500 млн під гарантію Великої Британії. Відповідну угоду у рамках конференції з відновлення України (URC 2023) в Лондоні 21 червня підписали премʼєр-міністр України Денис Шмигаль та керуючий директор Світового банку з питань операційної діяльності Анна Бʼєрде, повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Ці кошти – частина п’ятого додаткового фінансування проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» PEACE. Загальний обсяг коштів під гарантії Великої Британії в рамках цього проєкту – $2 млрд.
  • Кошти позики спрямують на оплату праці працівників держорганів безпекового сектору, у тому числі ДСНС, працівників бюджетних установ освітньої сфери (педагогічних працівників і працівників ЗВО), на щомісячні пенсійні виплати та виплати за окремими програми державної соцдопомоги, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій.

Контекст

Велика Британія анонсувала «знаковий» пакет фінансової допомоги для України, який включатиме $3 млрд кредитних гарантій для Світового банку та понад $300 млн двосторонньої допомоги. 21 червня про це рішення оголосив на URC2023 британський премʼєр Ріші Сунак.

Проєкт Peace почали впроваджувати у червні 2022 року, він поєднує позики та гранти, сукупна сума яких на цей момент становить $19,745 млрд, надані Світовим банком та іншими партнерами з розвитку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні