Категорія
Новини
Дата

Україна і Світовий банк підписали угоду на $500 млн під гарантію Великої Британії

1 хв читання

Україна залучить додаткове кредитне фінансування у сумі $500 млн під гарантію Великої Британії. Відповідну угоду у рамках конференції з відновлення України (URC 2023) в Лондоні 21 червня підписали премʼєр-міністр України Денис Шмигаль та керуючий директор Світового банку з питань операційної діяльності Анна Бʼєрде, повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Ключові факти

  • Ці кошти – частина п’ятого додаткового фінансування проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» PEACE. Загальний обсяг коштів під гарантії Великої Британії в рамках цього проєкту – $2 млрд.
  • Кошти позики спрямують на оплату праці працівників держорганів безпекового сектору, у тому числі ДСНС, працівників бюджетних установ освітньої сфери (педагогічних працівників і працівників ЗВО), на щомісячні пенсійні виплати та виплати за окремими програми державної соцдопомоги, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій.

Контекст

Велика Британія анонсувала «знаковий» пакет фінансової допомоги для України, який включатиме $3 млрд кредитних гарантій для Світового банку та понад $300 млн двосторонньої допомоги. 21 червня про це рішення оголосив на URC2023 британський премʼєр Ріші Сунак.

Проєкт Peace почали впроваджувати у червні 2022 року, він поєднує позики та гранти, сукупна сума яких на цей момент становить $19,745 млрд, надані Світовим банком та іншими партнерами з розвитку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд