Категорія
Новини
Дата

Україна отримає грант на €45 млн від Німеччини на відновлення енергетики

НЕК «Укренерго» отримало грант від уряду Німеччини на €45 млн для відновлення та захисту енергетичної інфраструктури. Документ підписав голова «Укренерго» Володимир Кудрицький та керівництво Німецького банку розвитку KfW, повідомила пресслужба Міненерго.  

Ключові факти

  • Кошти можуть бути спрямовані на різні напрямки для відновлення і посилення стійкості об’єктів системи передачі, які перебувають під ударами ворога, зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.
  • Окрім цього, кошти підуть на закупівлю обладнання для енергоефективної модернізації, автоматизації та реконструкції підстанцій НЕК «Укренерго».
  • Окремо очільник Міненерго подякував німецькій стороні за найбільший внесок до Фонду підтримки енергетики України – €225 млн. 
  • Загалом з початку повномасштабного вторгнення, за підтримки KfW «Укренерго» залучило понад €177 млн кредитних та грантових коштів для відновлення та розбудови мережі передачі електроенергії.

Контекст

В останні місяці Росія цілеспрямовано завдає ударів по обʼєктах генерації. Українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії, заявляв раніше Галущенко. Під ударом опинилися до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій.

Востаннє Росія здійснила масовану ракетно-дронову атаку на енергетику України в ніч на 8 травня – постраждали обєкти «Укренерго» та ДТЕК. Значних уражень було завдано також обʼєктам гідроенергетики – дві ГЕС виведено з експлуатації.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні