Категорія
Новини
Дата

​​В системі дефіцит. Україна вводить обмеження енергопостачання для промисловості та бізнесу

«Укренерго» обмежує енергопостачання промисловості та бізнесу з 18:00 до 23:00, повідомляє пресслужба. Причина обмежень – дефіцит електроенергії, викликаний масованою ракетно-дроновою атакою РФ на енергетичні об’єкти. 

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Обсяг обмежень для бізнесу та промисловості буде розподілений рівномірно між всіма регіонами.
  • Згідно із повідомленням, у разі подальшого зростання споживання, «Укренерго» буде змушене вдатися до крайнього заходу збалансування енергосистеми – застосувати аварійні відключення для побутових споживачів по всій Україні. 
  • Щоб цього уникнути, українців закликали до ощадливого споживання електроенергії у вечірні години, 18:00 по 23:00.
  • Побутових споживачів просять не вмикайти всі потужні електроприлади одночасно, вимикайти світло в порожніх приміщеннях.
  • Водночас бізнес та промисловість закликають зменшити освітлення торгівельних залів та використання енергоємного обладнання, переглянути виробничі процеси, максимально залучати імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми.

Контекст

Росія в ніч на 8 травня здійснила чергову масовану ракетно-дронову атаку на енергетику України, були атаковані обʼєкти «Укренерго» та ДТЕК. 

Ворог застосував 55 ракет різних типів та 21 ударний дрон, 59 ворожих повітряних цілей вдалося знищити, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. Сили ППО змогли знищити 33 крилаті ракети Х-101/Х-555; чотири крилаті ракети «Калібр»; дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69 та 20 «Шахедів».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні