Категорія
Новини
Дата

Україна отримає від ЄІБ до €100 млн на відновлення громад

1 хв читання

Україна найближчим часом зможе залучити €100 млн для підтримки громад, передусім тих, які постраждали внаслідок військової агресії Росії, повідомляє пресслужба Мінінфраструктури. Відповідна фінансова угода між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) була підписана на Конференції з відновлення та знаходиться в процесі ратифікації.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

Підтримка ЄІБ буде зосереджена на таких сферах:

  • відновлення об’єктів муніципальної інфраструктури, зокрема шкіл (а також заходів з реформування системи шкільного харчування) та закладів охорони здоров’я;
  • проєкти із забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб;
  • об’єкти інфраструктури у сферах водопостачання, водовідведення та теплопостачання. 

ЄІБ продовжує допомагати Україні, зокрема в процесі відбудови та відновлення інфраструктури на звільнених територіях чи територіях з великою кількістю внутрішньо переміщених осіб.

  • Зазначається, що з 2014 року для підтримки потенціалу України для відбудови у межах двох фінансових угод між Україною та ЄІБ було залучено €540 млн коштів позики. За рахунок цих коштів реалізується понад 400 соціальних проєктів: відновлення шкіл, дитячих садочків, закладів охорони здоров’я, об’єктів критичної інфраструктури, проєкти із забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб тощо.

Контекст

З моменту початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році ЄІБ запропонував негайну допомогу Україні, виділивши €1,7 млрд фінансування з 2022-го та допомагаючи фінансувати ремонт зруйнованої інфраструктури. Банк ЄС також надав кредитну лінію у розмірі €4 млрд для підтримки інтеграції біженців з України в країнах ЄС.

У квітні стало відомо, що Україна отримає €560 млн від ЄІБ для проєктів в енергетиці, транспортній інфраструктурі, а також на проєкти відбудови житла та підтримки економічного відновлення та українського бізнесу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд