Категорія
Новини
Дата

Україна отримає €560 млн від ЄІБ для проєктів в енергетиці та підтримці бізнесу

У 2024-му Україна отримає €560 млн для проєктів в енергетиці, транспортній інфраструктурі, відбудові житла, а також на проєкти, які підтримають економічне відновлення та український бізнес, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Кошти надасть Європейський інвестиційний банк (ЄІБ).

Ключові факти

  • Відповідний меморандум Шмигаль підписав з головою ЄІБ Надією Кальвіно. 
  • Очікується, що меморандум сприятиме швидкому відновленню України та наблизить її до Європейського Союзу.
  • Уряд планує прискорити роботу над поточними проєктами та сфокусуватися на підготовці нових інвестицій ЄІБ у критичні державні та приватні ініціативи. 

Контекст

З моменту початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році ЄІБ запропонував негайну допомогу Україні, виділивши €1,7 млрд фінансування з 2022-го та допомагаючи фінансувати ремонт зруйнованої інфраструктури. Банк ЄС також надав кредитну лінію у розмірі €4 млрд для підтримки інтеграції біженців з України в країнах ЄС.

У грудні минулого року фонд EU for Ukraine, керований Європейським інвестиційним банком, схвалив інвестиції у розмірі €25 млн для Horizon Capital Growth Fund IV, спрямовані на зміцнення малого та середнього бізнесу в Україні та Молдові.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні