Категорія
Новини
Дата

Україна отримає від USAID додаткову гуманітарну допомогу більш як на $500 млн

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надає Україні понад $500 млн додаткової гуманітарної допомоги та обладнання для ДСНС на $2,3 млн. Про це оголосила адміністраторка USAID Саманта Пауер на брифінгу під час другого візиту до Києва з початку війни, пише «Укрінформ».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Пауер поінформувала, що USAID надає шість автоцистерн для постачання чистої питної води у громади, які було відрізано від неї, а також 450 потужних насосів для відділень ДСНС на Херсонщині з тим, щоб допомогти подолати наслідки підриву Каховської ГЕС.
  • Адміністраторка USAID також наголосила, що кошти для ДСНС є «наймудрішим вливанням» USAID, зазначивши, що близько $1,2 млрд прямої бюджетної підтримки, наданої урядові України, пішли на зарплати понад 50 000 рятувальників, зокрема тим, хто долав наслідки руйнування Каховської дамби.

Контекст

Руйнування греблі Каховської ГЕС призвело до значних економічних збитків та екологічної шкоди. Катастрофа вплинула на життя 100 000 осіб, яких евакуювали або перемістили з території розміром зі Швейцарію. 

Втрати оцінюються в $4 млрд. Довгострокові ж витрати становитимуть ще $2 млрд через проблеми з питною водою та зрошуванням, а також судноплавством по річці Дніпро. Які довгострокові згубні наслідки для українського суспільства червневої катастрофи на ГЕС, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні