Категорія
Найбагатші
Дата

Баффет, Гейтси та Сорос пожертвували за минулий рік $12 млрд. А за все життя – $120 млрд. Хто ще з багатіїв не цурається віддавати статки на благодійність? Рейтинг «25 філантропів США» від Forbes

Філ Найт, Воррен Бафффет і Барбара Піковер /Ethan Pines, Kristin Hoebermann,Timothy Archibald для Forbes

Філ Найт, Воррен Бафффет і Барбара Піковер Фото Ethan Pines, Kristin Hoebermann,Timothy Archibald для Forbes

Forbes USA опублікував рейтинг «25 найбільших благодійників США» у 2023-му. Воррен Баффет – незмінний лідер списку філантропів кілька років поспіль. Але у 2023-му до рейтингу увійшли чотири новачки. Хто з американських багатіїв не шкодує віддавати мільярди доларів на добрі справи?

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Пожертви 25 найбільших філантропів США за все їхнє життя виросли до майже $211 млрд на 30 грудня 2023-го. Це приблизно на 7% більше у порівнянні з минулорічними підрахунками. Загальна сума благодійних подаянь за 2023 рік склала майже $25 млрд.

Втім зростання пожертв навіть і близько не порівняти зі зростанням статків благодійників за минулий рік. 25 найбільших благодійників, які увійшли до рейтингу, разом згенерували $1,35 трлн, що на 44% більше, ніж торік.

Найбільшим філантропом цьогоріч знову став 93-річний гендиректор Berkshire Hathaway Воррен Баффет зі $56,7 млрд пожертв за все життя. Це 30% від його статків.

Найшвидше роздає свої статки на благодійність письменниця та ексдружина мільярдера Джефа БезосаМаккензі Скотт. Менш ніж за пʼять років вона пожертвувала майже $16,6 млрд 1954 організаціям. Якщо рахувати в часовому проміжку, це виходить більше за всіх інших філантропів, окрім чотирьох інших учасників рейтингу, які займаються благодійністю втричі довше.

Наразі із 4% акцій Amazon, які Скотт отримала після розлучення з Безосом, у неї їх залишилося менше 2%.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні