Україна отримала від МВФ перший транш на $2,7 млрд у межах нової програми /з особистого архіву
Категорія
Новини
Дата

Україна отримала від МВФ перший транш на $2,7 млрд у межах нової програми

з особистого архіву

Міжнародний валютний фонд у межах нової програми розширеного фінансування (The Extended Fund Facility) надав Україні перший транш, повідомив голова Національного банку України Андрій Пишний.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Це 2 млрд спеціальних прав запозичень, що дорівнює близько $2,7 млрд», – написав Пишний.
  • Він зазначив, що рішення про негайне виділення траншу Рада директорів МВФ погодила минулої п’ятниці, 31 березня.
  • «Дякуємо партнерам за швидку допомогу та вже активно працюємо для успішного проходження першого перегляду програми і отримання наступного траншу від МВФ», – додав очільник НБУ.

Контекст

Місія МВФ на чолі з паном Гевіном Греєм працювала 13–17 лютого у Варшаві, щоб оцінити виконання Україною умов Моніторингової програми для України із залученням Ради директорів МВФ (Program Monitoring with Board Involvement). Програму погоджено за результатами дискусій між Україною та МВФ, що відбувалися у Варшаві 8–15 березня. 

31 березня Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду затвердила чотирирічну програму розширеного фінансування (The Extended Fund Facility) обсягом $15,6 млрд. Програма входить до загального пакету підтримки України міжнародними партнерами на суму $115 млрд. Перший транш на $2,7 млрд Україна мала отримати найближчим часом. Загалом цього року Україна має змогу отримати від МВФ три транші на $4,5 млрд.

Ключова мета програми – підтримання фіскальної, зовнішньої, цінової та фінансової стабільності в умовах надзвичайно високого рівня невизначеності, відновлення боргової стійкості в перспективі як за базовим, так і за песимістичним сценаріями.

Програма спрямована на просування реформ і зміцнення інституцій для стимулювання сталого довгострокового економічного зростання на тлі післявоєнної відбудови та набуття Україною членства в ЄС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні