Категорія
Новини
Дата

Україна у квітні імпортувала рекордний обсяг електроенергії з початку року

1 хв читання

У квітні Україна імпортувала 225 000 МВт-год електроенергії, що є найбільшим показником з початку поточного року. Про це повідомив державний енерготрейдер АТ «Енергетична компанія України» (ЕКУ). 

Ключові факти

  • У квітні порівняно з березнем обсяг комерційного імпорту електроенергії збільшився на третину, за даними ЕКУ.
  • Енерготрейдер за підсумками місяця збільшив обсяг імпорту в 1,5 раза. Цифру компанія не називає, посилаючись на чутливість інформації.
  • ЕКУ імпортувала електроенергію з Угорщини та Румунії. Компанія займає друге місце за обсягами імпорту електроенергії серед усіх постачальників, йдеться у повідомленні.
  • «Україна зберігає певний резерв для подальшого збільшення імпорту. У разі зростання потреби, ЕКУ реагуватиме на неї з метою підтримки енергосистеми і стабільного енергозабезпечення споживачів», – зазначив гендиректор ЕКУ Віталій Бутенко.

Контекст

Європейське енергетичне обʼєднання ENTSO-E 14 лютого ухвалило рішення про збільшення технічної можливості імпорту електроенергії в Україну до 700 МВт у будь-який час.

Після масованих ракетних атак РФ по обʼєктах генерації, Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон підтримала позицію України щодо необхідності рішення ENTSO-E для збільшення пропускних можливостей міждержавних перетинів для імпорту електроенергії з європейських країн.

Міненерго закликало бізнес та підприємства імпортувати електроенергію, щоб уникнути відключень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні