Категорія
Новини
Дата

Країни G7 допоможуть Україні відновити генерацію електроенергії після атак РФ

Координаційна група G7+ домовилась про визначення джерел фінансування та негайний пошук доступного обладнання для відновлення генерації електроенергії України, повідомляє Мінвідновлення. Для консультацій щодо ремонту будуть залучені експерти приватного сектору.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Під час зустрічі Координаційної групи G7+ з підтримки енергетичного сектору України були представлені оновлені дані щодо руйнувань і потреб у звʼязку з атаками РФ. Також було репрезентовано план модернізації та захисту генеруючих потужностей у рамках підготовки до опалювального сезону. 
  • За словами віцепремʼєр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова, Україна потребує ефективної та негайної допомоги, також було наголошено на необхідності відновлення опалення та підвищення захисту енергетичної системи, особливо для Харкова, де ситуація стає критичною. 
  • Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив про необхідність нарощування потужностей відновлюваної генерації, зокрема на рівні домогосподарств, що може відіграти важливу роль для балансування системи в літній період.

 Контекст

Українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії, заявляв раніше Галущенко. Під ударом опинилися до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій.

Єврокомісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон підтримала позицію України щодо необхідності рішення ENTSO-E для збільшення пропускних можливостей міждержавних перетинів для імпорту електроенергії з європейських країн.

Президент України Володимир Зеленський не виключає, що Росія може завдати ударів по інфраструктурі українських АЕС, і просить надати Україні сучасні засоби ППО. За його словами, Росія вже знищила майже всю нашу теплову енергетику.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні