Категорія
Новини
Дата

Україна удвічі збільшила випуск боєприпасів і почала виробництво артсистем за стандартами НАТО – Камишін

Україна розпочала виробляти артилерійські системи за стандартами НАТО і вдвічі збільшила випуск боєприпасів, повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін на панельній дискусії в Українському домі в Давосі, пише «Інтерфакс-Україна».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Камишін зазначив, що Україна переходить від стандартів радянської спадщини до стандартів НАТО і вже почала виробляти артилерійські системи за стандартами НАТО. «Нам вдалося вдвічі збільшити виробництво боєприпасів. Це те, чому ми маємо приділяти найбільшу увагу», – додав він.
  • За словами міністра, потреба в компонентах, яких дуже бракує, закриватиметься шляхом створення спільних підприємств із партнерами.
  • Він повідомив, що Україна активно розвиває напрямок ППО, створюючи гібридні установки. «Взяли радянські компоненти і застосували західні ракети. Або, скажімо, брали західні ракети, західні пускові установки, до яких застосовували радянські ракети», – розповів Камишін.
  • Крім того, сказав урядовець, в Україні великими темпами розвивається виробництво дронів. «Цей рік довів, що ми цю індустрію побудували. І це стало видимою і важливою складовою оборонної промисловості. Ми виробляємо те, що працює в небі, на воді та під водою. Усе працює», – заявив міністр.
  • Він повідомив, що витрати на випуск дронів значно скоротилися: зокрема, на виробництво FPV-дронів вони впали з $1000 до $500. А найдешевші дрони, які виробляються в країні, коштують $300. 
  • Розвивається і виробництво тепловізорів. Камишін також повідомив, що ЗСУ активно застосовують на полі бою роботизовані установки.
  • Більшість виробників, які працюють в оборонному секторі України, приватні, 190 із 200 компаній недержавної форми власності, проінформував міністр.

Контекст

Українська оборонна промисловість перейшла на воєнні рейки. Порівняно з першим роком великої війни впродовж 2023-го Україні вдалося втричі наростити власний ОПК – сумарно сектор виробив зброї та військової техніки на $3 млрд, розповів Forbes високопоставлений чиновник з оборонного відомства, який не може оприлюднювати свого прізвища через сенситивність інформації. ОПК цьогоріч дав українському ВВП 1,5% зростання.

Детальніше у матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні