Виробники українських дронів /Getty Images
Категорія
Гроші
Дата

«За рік виробник САУ «Богдана» стане єдинорогом». Українська оборонка у 2023-му зросла втричі та виготовила зброї на $3 млрд. Потенціал – впʼятеро більше. Що заважає?

Українська оборонка у 2023-му зросла втричі та виготовила зброї на $3 млрд. Потенціал – впʼятеро більше Фото Getty Images

На другому році повномасштабного вторгнення Росії український оборонно-промисловий комплекс (ОПК) зміг вирости втричі – до $3 млрд. Українські компанії випускають дрони, артилерійські установки, бронетехніку та майже опанували виробництво натівських артилерійських снарядів калібру 155 мм. У 2024-му український ОПК може виробляти впʼятеро більше. Що для цього потрібно

Українська оборонна промисловість перейшла на воєнні рейки. Порівняно з першим роком великої війни впродовж 2023-го Україні вдалося втричі наростити власний ОПК – сумарно сектор виробив зброї та військової техніки на $3 млрд, розповів Forbes високопоставлений чиновник з оборонного відомства, який не може оприлюднювати свого прізвища через сенситивність інформації.

ОПК цьогоріч дав українському ВВП 1,5% зростання, додає він. Внесок ОПК у зростання економіки оцінити складно, оскільки дані не розголошуються, але окремі оприлюднені показники свідчать, що виробництво зброї збільшилося в півтора раза порівняно з довоєнним рівнем, підрахувала Олена Білан, головна економістка Dragon Capital. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні