Виробники українських дронів /Getty Images
Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

«За рік виробник САУ «Богдана» стане єдинорогом». Українська оборонка у 2023-му зросла втричі та виготовила зброї на $3 млрд. Потенціал – впʼятеро більше. Що заважає?

5 хв читання

Українська оборонка у 2023-му зросла втричі та виготовила зброї на $3 млрд. Потенціал – впʼятеро більше Фото Getty Images

На другому році повномасштабного вторгнення Росії український оборонно-промисловий комплекс (ОПК) зміг вирости втричі – до $3 млрд. Українські компанії випускають дрони, артилерійські установки, бронетехніку та майже опанували виробництво натівських артилерійських снарядів калібру 155 мм. У 2024-му український ОПК може виробляти впʼятеро більше. Що для цього потрібно

Українська оборонна промисловість перейшла на воєнні рейки. Порівняно з першим роком великої війни впродовж 2023-го Україні вдалося втричі наростити власний ОПК – сумарно сектор виробив зброї та військової техніки на $3 млрд, розповів Forbes високопоставлений чиновник з оборонного відомства, який не може оприлюднювати свого прізвища через сенситивність інформації.

ОПК цьогоріч дав українському ВВП 1,5% зростання, додає він. Внесок ОПК у зростання економіки оцінити складно, оскільки дані не розголошуються, але окремі оприлюднені показники свідчать, що виробництво зброї збільшилося в півтора раза порівняно з довоєнним рівнем, підрахувала Олена Білан, головна економістка Dragon Capital. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні